VIDEO: Pellegriniho podraz a zneužitie referenda na propagáciu Hlasu-SD

04.05.2021 | 17:53
  7
Peter Pellegrini si dnes prisvojil podpisy všetkých politických strán, ktoré dostával do PO Boxu, tvrdí vo svojo videoblogu predseda SNS Andrej Danko.

Opozícia včera doručila do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov pod referendum o predčasných voľbách. Túto situáciu využil Peter Pellegrini na to, aby sa so svojou stranou spropagoval, čo sa rozhodne nepáčilo šéfovi národniarov Andrejovi Dankovi.

Pre Andreja Danka bol krok Petra Pellegriniho podrazom, čo dokumentuje aj vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Predseda SNS si totiž robí veľké zásluhy na tom, že to bol práve on a jeho strana, ktorí celú akciu so zbieraním podpisov pod referendum rozbehli. Aj preto vníma tlačový brífing strany Hlas-SD krátko po odovzdaní petičných hárkov ako ranu pod pás.

Pellegrini predviedol exhibicionizmus, ktorý nie je ničím výnimočný

„Odovzdať viac ako 550-tisíc podpisov pod referendum prezidentke bola spoločná práce odborového zväzu, občanov Slovenska, Hlasu-SD, Smeru-SD, SNS a mnohých iných. Mrzí ma, že Peter Pellegrini znovu nevydržal a predčasne, ako je to u neho zvykom, urobil tlačovú besedu pred prezidentským palácom,“ hovorí hneď v úvode sklamaný Andrej Danko, podľa ktorého ale bolo komické, keď okolo neho videl bývalých členov Smeru-SD a SNS, ktorí počas svojej funkcie v týchto politických stranách tieto podpisy zbierali. A prečo to hovorí?

„Peter Pellegrini si dnes prisvojil podpisy všetkých politických strán, ktoré dostával do PO Boxu. A to je ďalšia výhrada SNS k správaniu Petra Pellegriniho,“ hovorí Danko. Podľa šéfa národniarov to bola práve SNS, ktorá začala iniciatívu so zberom podpisov za predčasné voľby vlani v Obyciach.

„Pridali sa k nám Smer-SD aj Hlas-SD. Dohoda bola, že to bude apolitické. A to najmä preto, aby sme pritiahli k referendu, ktoré je hlavný cieľ, voličov, ktorí podporia skrátenie volebného obdobia. Takýto exhibicionizmus, ktorý Peter Pellegrini predviedol, ktorý nie je ničím výnimočný, však oslabuje našu pozíciu, pretože my potrebujeme vytvoriť spoločný postup a spoločnú koalíciu pre úspešné referendum,“ konštatuje šéf národniarov, ktorý si uvedomuje, že na referendum musí prísť aspoň 51 % Slovákov.

„Peter Pellegrini opäť ukázal, aký je individualista a ako vie egoisticky konať, no napriek tomu mu podávame ruku a veríme, že tak, ako sme zvládli referendum, kedy on pri referendovom stole chcel mať aj Progresívne Slovensko, tak tak zvládneme aj skutočné referendum,“ nádeja sa Andrej Danko.

Nie je dôstojné od Pellegriniho aby si prisvojoval všetky petičné hárky

Potom, nech si, podľa Danka, už Peter Pellegrini a jeho Hlas-SD zmiešaný z ľudí, ktorí ľavicové aj pravicové záujmy robí čo chce. „Dovtedy ho prosím aby nerozbíjal opozičnú politiku a aby si uvedomil, že každý z nás zastupujeme nejakých občanov, že každý z nás aj v referende niečo urobil, a že naozaj nie je dôstojné pre človeka, ktorý bol komfortne dva roky premiérom a mohol chodiť do regiónov, na rozdiel od nás, že si prisvojuje petičné hárky z PO Boxu len preto, že sme mu všetky tri politické strany dali kľúč do správy od tohto PO Boxu,“ končí svoje nečakané video namierené proti Petrovi Pellegrinimu Andrej Danko.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti