VIDEO: Pellegrini vyzval Fica na odchod z čela strany Smer-SD

26.05.2020 | 16:02
  21
Podľa Pellegriniho má Robert Fico poslednú možnosť vyhnúť sa osudu Vladimíra Mečiara a Mikuláša Dzurindu.

Peter Pellegrini vyzval Roberta Fica. Spolu s podpredsedami Smeru-SD Petrom Žigom, Richardom Rašim a Denisou Sakovou usporiadal brífing, na ktorom kritizoval svojho straníckeho šéfa a vyzval ho na odchod.

Fico predtým hovoril o posilnení Smeru a o tom, že strana potrebuje bojovníkov a nie "slniečkarov". Pellegrini reagoval, že ak chce Fico pomôcť sociálnej demokracii, dozrel čas na jeho odchod z čela strany.

„Ak chce pán predseda Fico pomôcť Smeru a sociálnej demokracii na Slovensku, dozrel čas na jeho odchod z čela strany. Svojím odchodom naplní všetky ciele, ktoré dnes na tlačovej besede ohlásil,“ vyhlásil Pellegrini.

Ficovi vyčítal postoj ku Kotlebovcvom

Podľa jeho slov by tak Fico pomohol naplniť všetky ciele, ktoré sám ohlásil, teda silnejší Smer, zvýšenie koaličného potenciálu strany, ako aj vytvorenie priestoru novým politikom, ktorí sú pripravení bojovať.

Ficovi vyčítal postoj k ĽSNS aj absenciu diskusie v strane po voľbách.

"Už dva mesiace nerokovalo predsedníctvo a nikto ani netuší, kedy bude snem," povedal Pellegrini, ktorý už niekoľko týždňov hovorí o tom, že chce kandidovať za predsedu Smeru. No Fica otvorene skritizoval prvýkrát.

Podľa neho má Fico poslednú možnosť, aby sa vyhol osudu Mikuláša Dzurindu a Vladimíra Mečiara. Smer-SD musí podľa Pellegriniho viesť líder, ktorý chce bojovať a ktorému to ľudia uveria.

Pripomenul, že traja podpredsedovia Smeru-SD ponúkli deň po voľbách strane svoje funkcie. „Zo strany predsedu však prišla jediná reakcia, a to, že sa nikam nechystá. Už mesiace nerokovalo predsedníctvo strany a nevieme ani zvolať snem. Svojím odchodom môže dať predseda Smeru-SD nádej na lepšiu budúcnosť,“ dodal Pellegrini.

Fico: Potrebujeme bojovníkov, nie slniečkarov

Predseda Smeru-SD Robert Fico v utorok na tlačovej besede odmietol povedať, či sa snem strany uskutoční v skoršom termíne, o ktorý sa usiluje práve Pellegrini. Ten už ohlásil ambíciu vymeniť Fica na čele strany.

Fico zároveň nechcel povedať, či by prijal funkciu čestného predsedu strany. Podľa neho strana potrebuje bojovníkov, a nie nejakých „teoretikov a slniečkarov“. Zdôraznil, že nie je politikom, ktorý stranu založí a aj zničí.

Podľa neho Smer-SD potrebuje zmeny a aj sám je pripravený zmeniť vzorec svojho správania sa ako politik. „Nie som tu na to, aby som sa bil o nejaké funkcie. Ja už nemám kam isť,“ vyhlásil.

Fico tvrdil, že mal nevídanú politickú kariéru a takú majú aj podpredsedovia strany Peter Pellegrini, Richard Raši či Robert Kaliňák. „Títo ľudia vrátane mňa si musia sadnúť a povedať, čo so Smerom, aby bol lepší. Ale nie tak, že niekto bude pretláčať svoje vlastné osobné ambície,“ povedal Fico.

Pozrite si vyhlásenie podpredsedov strany Smer-SD. Peter Pellegrini súhlasil s tvrdeniami Roberta Fica o potrebe bojovníkov v strane. V ostatných tvrdeniach sa však nezhodli:

Zdroj: ta3.com (1), (2) / hnonline.sk / InfoVojna

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti