VIDEO: Pellegrini sa pustil do Blahu za kritiku Európskej únie a vyzval ho zvážiť svoje pôsobenie vo výbore pre európske záležitosti

16.05.2019 | 16:29
  3
Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti nazval Európsku úniu bandou lúzrov a tvrdí, že ľudia majú únie dosť.

Výmena názorov medzi premiérom Petrom Pellegrinim a predsedom Výboru pre európske záležitosti Ľubošom Blahom ukončila štvrtkové rokovanie výboru.

Predseda vlády kritizoval Blahu, že Európsku úniu (EÚ) nazýva bandou ´lúzrov´ a tvrdí, že ľudia majú únie dosť.

„Pokiaľ sme niekoľko týždňov pred európskymi voľbami a jasne deklarujeme, že Európska únia je náš životný priestor, tak aby sa predseda európskeho výboru takýmto spôsobom vyjadroval na adresu Európskej únie je niečo, s čím nemôžem ako predseda vlády súhlasiť bez ohľadu na to, kto to hovorí, či je to náš člen alebo člen inej strany," dodal premiér.

Podľa Pellegriniho by sa mal takýchto vyjadrení zdržať. „Ako osoba má právo hovoriť, čo si myslí. Ale nemyslím si, že ako predseda európskeho výboru a nominant strany Smer, ktorá podporuje členstvo v únii, by sa mal vyjadrovať takýmto opačným a niekedy až nepristojným spôsobom. Je to cez čiaru," uzavrel Pellegrini.

Blahu vyzval, aby zvážil zotrvanie na poste predsedu výboru pre európske záležitosti. Pripomína, že Blahu do funkcie vo výbore nominoval Smer-SD, ktorý jasne podporuje európsky projekt a členstvo Slovenska v ňom.

Blahova reakcia

"Beriem na vedomie," reagoval Blaha na kritiku a odkázal, že drží palce s propagáciou satirickej stránky Zomri. Blaha na sociálnej sieti 7. mája kritizoval ministerstvo zahraničných vecí (MZV), ktoré podľa jeho slov propaguje spomínanú stránku.

"V najnovšom propagačnom videjku MZV o tom, aká skvelá je EÚ, vystupujú dvaja psychopati s vreckami Zomri na hlave," píše Blaha, ktorý kritizuje aj samotnú stránku.

Okrem iného na sociálnej sieti píše, že "tak ako Zomri, aj EÚ sa oháňa toleranciou a liberalizmom a pritom nedokáže rešpektovať iný názor. Tak isto ako Zomri, aj EÚ je plná nenávisti voči strednej Európe a našej kultúre".

Ďalej uvádza, že stránka aj EÚ odpudzujú ľudí a slintá z nej len kaviareň. "Tak isto ako Zomri, aj EÚ predstiera, že je niečím viac, než sa zdá, ale pritom každý vidí, že je to len banda zakomplexovaných lúzrov," napísal Blaha. EÚ je podľa neho arogantná, liberálna, detinská a nenávistná.

Predseda európskeho výboru Ľuboš Blaha 7. mája na svoju facebookovu stránku napísal, že EÚ predstiera, že je niečím viac, než sa zdá, ale pritom každý vidí, že je to len banda zakomplexovaných ´lúzrov´. Je plná nenávisti voči strednej Európe a našej kultúre a ľudia majú EÚ stále viac plné zuby.

Blaha vo svojom statuse kritizoval aj Ministerstvo zahraničných vecí za jeho spoluprácu s extrémistickou a nenávistnou stránkou Zomri. Pellegrini v polovici apríla pochválil prácu adminov tejto nenávistnej a extrémistickej stránky a pozval ich na Úrad vlády.

Stránka Zomri v reakcii premiéra pochválila: „Premiér zobral gule do hrsti a vyťahal za ofinu svojho kolegu poslanca.“

Zdroj: InfoVojna / SITA / hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti