VIDEO: Pellegrini sa demaskoval ako brutálny podporovateľ vládneho covid-teroru. Odmietanie korona-opatrení označil za nezodpovednosť a ústavné garancie ľudských práv za nepodstatné. Správajme sa všetci, ako by sme boli infikovaní, šokoval šéf opozičnej strany Hlas-SD

11.11.2021 | 13:20
  54
Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa na tlačovej besede predviedol ako tvrdý zástanca korona-šikany zo strany Hegero-Matovičovho zločineckého režimu.

Vláda by mala protipandemické opatrenia vysvetľovať ľuďom jasne a pravdivo, mala by informovať aj o tom, na čo sa zameriavajú a aký majú mať účinok.

Skonštatoval to líder mimoparlamentného Hlasu-SD a expremiér Peter Pellegrini. Apeloval aj na ľudí, aby boli opatrní a dodržiavali opatrenia. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR by tiež malo podľa neho zverejňovať viac dát o hospitalizovaných, aby ľudia nepodliehali dezinformáciám.

Teatrálne odmietanie opatrení na boj s pandémiou koronavírusu, ako napríklad odmietanie nosiť rúško alebo respirátor, nie je protestom proti súčasnej vláde.

Tieto opatrenia podľa jeho vyjadrenia robíme kvôli sebe a ochrane nášho zdravia a zdravia iných osôb a pokiaľ sú platné, je povinnosťou ich dodržiavať. „Slovensko v tejto zložitej situácii nepotrebuje vážne konflikty, vážne rozpory,“ vysvetlil.

Pellegrini tiež informoval, že vládny návrh na zmenu legislatívy v súvislosti s treťou vlnou pandémie v pléne Národnej rady (NR) SR jeho poslanci nepodporia.

"Je dôležité, aké opatrenia vláda prijme, ale aj to, ako bude komunikovať s ľuďmi," povedal Pellegrini a vyzval kabinet Eduarda Hegera (OĽANO), aby pri prijímaní opatrení všetky vysvetľovali ľuďom a zdôvodňovali. Myslí si, že ak ľudia budú počuť pravdu a logické zdôvodnenie krokov, napriek nízkej dôvere voči vláde by mohli opatreniam viac porozumieť a viac ich dodržiavať.

Pellegrini vidí problém v tom, že očkovaní sa nemusia testovať a tým môžu šíriť ochorenie. 

"Z navrhovaných opatrení mi nie je jasné, ako to má zamedziť šíreniu koronavírusu," povedal Pellegrini na brífingu. Ministra zdravotníctva žiada, aby svoje kroky vysvetľoval. "Keď ma o tom presvedčia, ja budem tlieskať," dodal. 

Považuje za dobré, aby vláda úprimne občanom povedala, čo sa má konkrétnym opatrením dosiahnuť. Či už ide o zvýšenie motivácie na očkovanie, alebo napríklad o ochranu neočkovaných.

Expremiér poukázal na závažnú a zhoršujúcu sa situáciu na Slovensku.

"Zaočkovanosť na Slovensku je veľmi nízka. To je holý fakt," podotkol s tým, že faktom je aj zlá situácia v nemocniciach.

Zverejňovania viacerých dát o pomere očkovaných a neočkovaných v nemocniciach, na jednotkách intenzívnej starostlivosti a na umelej pľúcnej ventilácii, ako aj ich vek by podľa neho mohlo ukázať, ktoré skupiny sú viac ohrozené a treba sa na ne aj viac zamerať.

"Pokiaľ nemáme tieto dáta, pokiaľ nemajú ľudia tieto čísla, žijú z rôznych ľudských príbehov, dezinformácií, príhod, ktoré sa ústne tradujú," upozornil.

K zodpovednosti vyzval Pellegrini aj ľudí. Hoci si môžu myslieť o prijatých opatreniach čokoľvek, ak už raz platia, mali by ich všetci podľa neho dodržiavať. Upozornil občanov, že nedodržiavaním nariadení a nenosením rúšok netrestajú vládu.

"Dodržiavanie opatrení robíme preto, lebo si chránime zdravie a robíme to z úcty voči ostatným," dodal. Kritizoval pritom aj poslancov, ktorí pravidelne blokujú rokovanie parlamentu tým, že nemajú nasadené rúška.

Pellegrini na otázku, či sa strana Hlas-SD v súvislosti so súčasnými opatreniami obráti na Ústavný súd odpovedal, že taký krok nepomôže, pretože „dneska ide o životy ľudí a nie o dišputu o právach.“

„Načo sa budeme obracať na Ústavný súd?“ šokoval Pellegrini tým, že ochrana ústavných garancií nezachráni ľudský život ani počet ľudí nakazených koronavírusom.

Bývalý premiér sa zároveň pochválil, že je vzorným dodržiavateľom vládnych nariadení a vyzval politikov ísť občanom príkladom: „Ja na ten test za každým pôjdem, tak ako mi to bude prikazovať nariadenie. A nebudem ani pochybovať. Keď mi povedia, že mám mať tu respirátor, tak ja ho tu mám. Keď mi povedia, že mám prísť s testom, tak ja si ten test spraviť dám.“

V súvislosti s benevolentným prístupom niektorých politikov ohľadne kritiky vládnych nariadení vyhlásil, že „komentovať nezmyselnosť opatrení sa dá aj s respirátorom na ústach.“ Skonštatoval tiež, že značná časť populácie podlieha hoaxom a dezinformáciám proti ktorým sa ťažko bojuje.

Novinári svojim servilnými otázkami týkajúcich sa korona-opatrení doslova tlačili na ich dodržiavanie, čo Pellegrini nekriticky akceptoval s tým, že on aj všetci poslanci za stranu Hlas-SD ich oddane dodržiavajú. „Nás nemusel ani raz nikto v Národnej rade napomínať,“ pochválil sa Pelllegrini a apeloval na iných kolegov v poslaneckých laviciach na ich rešpektovanie.

Pellegrini podrobil ostrej kritike Roberta Fica, ktorý ho dostal do politiky a zviditeľnil za to, že predseda Smeru-SD si neprekrýva horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom a namiesto toho používa na tlačových besedách a vo vystúpení ochranný štít z plexiskla.

„To je tiež aký príklad bývalého predsedu vlády, že tu pobehuje s nejakým sklom pred tvárou namiesto toho, že máme mať (respirátor) FFP2. To neni náhrada,“ dodal predseda strany Hlas-SD a vyzval ľudí dať sa očkovať napriek tomu, že on samotný si doposiaľ vakcínu pichnút nenechal.

Morbídnu vakcinačnú propagandu českej vlády s obrázkami mŕtvych, ktorú rektor českej univerzity označil za nechutnú a vyvolávajúcu strach a napätie v spoločnosti, považuje za rozumnú.

„Ak už treba takto vojsť ľuďom do nejakého svedomia a naozaj im ukázať tú hrubú realitu, prečo nie? Ja nemám vôbec problém s takou kampaňou ako je v Čechách“, šokoval Pellegrini.

Viac si pozrite v zázname tlačovej besedy strany Hlas-SD:

Zdroj: cas.sk / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti