VIDEO: Pellegrini o kandidátoch na generálneho prokurátora alebo ako Ficov produkt postupne odhaľuje svoju pravú tvár

25.11.2020 | 11:55
  24
Expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) medzi navrhnutými prokurátormi nevidí žiadne meno, ktoré by mohlo Generálnej prokuratúre ublížiť.

Poslanci Národnej rady z mimoparlamentného Hlasu-SD nebudú vo voľbe kandidáta na generálneho prokurátora voliť neprokurátora. Jediným takým kandidátom je sudca Juraj Kliment.

Medzi kandidujúcimi prokurátormi nevidia žiadneho, ktorý by vo funkcii predstavoval riziko pre Generálnu prokuratúru. Líder strany Peter Pellegrini o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

"Strana Hlas zahlasuje za jedného z prokurátorov," uviedol Pellegrini. Odmietol, že by predstavitelia Hlasu rokovali s koaličnou či opozičnou stranou o výbere kandidáta. Na definitívnom mene sa chcú dohodnúť v strane až pred hlasovaním. Uvažujú o dvoch - troch menách.

Medzi navrhnutými prokurátormi Pellegrini nevidí žiadne meno, ktoré by mohlo Generálnej prokuratúre ublížiť.

Nerozumie vyjadreniu predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý povedal, že ak by niektorá koaličná strana zvolila kandidáta na generálneho prokurátora spolu s opozíciou, OĽANO odíde z koalície. Podľa Pellegriniho chce Matovič vlastného generálneho prokurátora aj špeciálneho prokurátora.

Pellegrini o kandidátoch na generálneho prokurátora alebo ako Ficov produkt postupne odhaľuje svoju pravú tvár:

Pozrite si celú tlačovú besedu predstaviteľov strany Hlas-SD TU.

Kandidáta na generálneho prokurátora majú poslanci voliť na aktuálnej schôdzi. O funkciu sa uchádza sedem kandidátov, generálneho prokurátora má vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová.

Zdroj: hnonline.sk / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti