VIDEO: Pán Haščák hody a beztrestnosť sa skončili, odkázal Matovič šéfovi Penty a ukázal schránky jeho finančnej skupiny na Cypre

16.02.2020 | 20:30
  43
Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti ukázali, kde v skutočnosti sídlia schránkové firmy finančnej skupiny.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič spolu so straníckymi kolegami, tieňovým ministrom financií a hospodárstva za OĽaNO Eduardom Hegerom a tieňovým ministrom zdravotníctva za OĽaNO Marekom Krajčím, usporiadali z cyperského Limassolu mimoriadny brífing na tému Korupcia zabíja.

„Chceme vám ukázať, kde skončilo 400 miliónov eur, ktoré vytunelovala Penta s krytím strany Smer zo slovenského zdravotníctva,” povedal na začiatku videa Igor Matovič. Celé video vysielal z cyperského Limassolu naživo. 

Matovič tvrdí vo videu, že chcel ukázať ľuďom, ako vyzerajú schránkové firmy finančnej skupiny Penta. 

Na videu vidieť, ako sú v chodbičke „ošarpanej“ budovy rôzne poštové schránky. Na nich sú napísaní adresáti ako Svet zdravia. 

Svet zdravia, patrí finančnej skupine Penta a na Slovensku prevádzkuje sieť nemocníc. Na schránke je tiež menovka spoločnosti Digital Park Holding Limited. 

Digital Park je tiež názov siedmich moderných administratívnych budov, ktoré stoja  v bratislavskej Petržalke na Einsteinovej ulici.

Na schránkach sa nachádza aj firma Borry Mall Holding Limited a ďalšie.

Matovič na videu tvrdí, že finančná skupina spolu so Smerom pripravili Slovensko o 400 miliónov eur. Pomôcť im mala diera v zákone zákaze zisku zdravotných poisťovní. 

Matovičovi robili spoločnosť na Cypre počas protestnej akcie aj ďalší kandidáti OĽaNo Eduard Heger a Marek Krajčí.

Na záver vhodil spolu s Eduardom Hegerom a Marekom Krajčim do každej zo schránok odkaz "Pán Haščák hody a beztrestnosť sa skončili".

Penta v stanovisku zaslanom HN reaguje, že žiadne peniaze zo zdravotníctva nevytiahla, robí skôr opak. "Penta za posledných desať rokov investovala do nemocníc už stovky miliónov eur. Peniaze išli do obnovy budov, do nových prístrojov či inovácií v liečbe," povedal pre HN hovorca spoločnosti Gabriel Tóth a pripomenul výstavbu nemocnice v Michalovciach či koncovú nemocnicu, ktorú spoločnosť momentálne buduje v Bratislave.

"Na rozdiel od politikov robiacich show, tisíce lekárov a sestier v našich zariadeniach každodenne zachraňujú životy pacientov aj vďaka našim investíciám," uzavrel Tóth. 

Podobné video zo zahraničia natočil Matovič koncom minulého mesiaca aj pred vilou vo francúzskom Cannes, ktorú označil za dom exministra financií a dopravy za Smer Jána Počiatka. Matovič vo videu opisoval, ako strážnik pri vile tvrdil, že v dome nebýva Počiatek, ale istý pán Michel.

Podľa lídra OĽaNO si Počiatek legálne nezarobil toľko peňazí, aby si mohol kúpiť dom na takom lukratívnom mieste, kde domy stoja 20, 30, sto miliónov eur. „Býva tu napríklad najbohatší Francúz, ktorý produkuje minerálku,“ hovorí vo videu Matovič.

Ján Počiatek reagoval na video slovami: Konanie Matoviča považujem za politické divadlo pred voľbami.

Zdroj: aktuality.sk / pravda.sk / hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti