VIDEO: Obžaloba neuniesla dôkazné bremeno. Médiá a časť politikov robia zo seba vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, vyhlásil expremiér Fico

03.09.2020 | 19:22
  8
Bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) rešpektuje verdikt súdu v kauze vražda Kuciaka, kritizuje však médiá za ovplyvňovanie procesu.

Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico rešpektuje verdikt Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa vlastných slov si veľmi želá, aby sme sa dozvedeli, kto stál za vraždou. Vo svojom vyjadrení na sociálnej sieti kritizoval médiá, pretože podľa neho ovplyvňovali proces v tejto kauze.

"Obžaloba neuniesla dôkazné bremeno. Svedčí o tom aj fakt, že prokuratúra sa neúspešne pokúsila predložiť ďalšie návrhy na dokazovanie, a to iba tri dni pred vyhlásením rozsudku. Rozsudok Špecializovaného trestného súdu rešpektujem. Sudcovia rozhodli na základe tých dôkazov, ktoré mali k dispozícii, a podľa vlastného presvedčenia," reagoval vo štvrtok Fico.

Vražda bola podľa šéfa Smeru-SD slov "okamžite" zneužitá proti vláde, ktorej bol v tom čase predsedom. "Žijeme v dobe, keď médiá a časť politikov robia zo seba vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov," povedal v tejto súvislosti.

Médiá podľa neho výrazne ovplyvňovali priebeh procesu tým, že nezákonne uverejňovali informácie zo súdneho spisu, preto by sa mali zamyslieť nad tým, ako prispeli k rozhodnutiu.

Viac vo videu:

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal vinným a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.

Zdroj: hlavnydennik.sk / YouTube

Články súvisiace s tematikou:

 

 

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti