VIDEO: O systematickom vykorisťovaní Afriky Západom

09.09.2018 | 12:31
  0
Ako si západné štáty zaisťujú prísun prírodného bohatstva najbohatšieho kontinentu našej planéty.

Časť prednášky na berlínskom TEDx, v ktorej Mallence Bart-Williams jednoduchým a zrozumiteľným spôsobom vystihla podstatu toho, akým spôsobom Západ udržuje systém vykorisťovania bohatej Afriky.

Mallence sa narodila v Kolíne nad Rýnom v Nemecku. Je spisovateľka, filmárka a módna návrhárka Nemecka a Sierra Leone. Študovala ekonómiu a financie v Paríži, Singapure a Veľkej Británii. Dnes žije na celom svete, prevádzkuje čisto prírodný kozmetický podnik v Hongkongu a je zakladateľkou a kreatívnou riaditeľkou FOLORUNSHO, kde pracuje s deťmi ulice v Sierra Leone.

Vzhľadom k jej nemecko -sierraleone koreňmi vníma seba ako most spájajúci dva diametrálne odlišné svety. Jej pozadie jej umožňuje vidieť kreatívne riešenia spoločných problémov. V rámci troch rokoch prevádzky, jej kolektív vzal deti bez domova z ulíc a umiestnil do škôl, vyvinuli teniskové a odevné kolekcie, vydali knihu a dokument ich príbehu, a uskutočnili umelecké výstavy v Berlíne, New Yorku, Paríži a Miami.

Vďaka jej práci s FOLORUNSHO, spája kultúrny kontrast, ktorý umožňuje ľuďom zdieľať ich myšlienky, prijať opatrenia a dosiahnuť výsledky.

Zdroj: YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti