VIDEO: Nové zábery vyvracajú klamstvá WHO: V laboratóriu vo Wu-chane skutočne chovali v klietkach netopiere

19.06.2021 | 11:20
  9
WHO pritom dlhodobo špekulácie o prítomnosti netopierov vnútri zariadenia odmietala s tým, že ide len o "konšpiračné teórie".

Wuchanský inštitút virológie v Číne podľa novo zverejnených záberov v minulosti skutočne choval v klietkach netopiere. Zábery odvysielala televízia Sky News, píše server echo24.cz.

Zábery z nich vyvracajú to, čo v minulosti uviedla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá špekulácie o prítomnosti netopierov vnútri zariadenia odmietala s tým, že ide len o "konšpiračné teórie".

Reportáž televízie Sky News:

Skrátená reportáž s českými titulkami:

Prepis TU.

Zábery pochádzajú z videa Čínskej akadémie vied, ktorá ich podľa všetkého zaobstarala v roku 2017 pri predstavení nových bezpečnostných opatrení inštitútu virológiea.

Jeho pracovníci v klipe hovoria o postupe pre prípad, že by "došlo k nehode", a o tom, ako dochádzalo "k ostrým výmenám názorov" s francúzskou vládou, ktorá komplex pomáhala vystavať.

Predovšetkým sú potom vidieť netopiere uzavreté v klietkach alebo výjav, pri ktorom jeden zo zamestnancov kŕmi netopiera červom.

WHO vo svojej správe mapujúcej počiatok pandémie ale prítomnosť týchto cicavcov nezmieňuje.

"Miestnosť pre zvieratá oddelenia P4 si dokáže poradiť s celou radou živočíchov vrátane primátov s SARS-CoV-2," uvádza iba v prílohe tím vyšetrovateľov, ktorý sa do Wu-Annu pred časom vypravil.

Jeho šéf Peter Daszak naďalej trvá na tom, že netopiere vo wuchanskom inštitúte sú konšpirácia.

"Do Wu-chanu neboli za účelom genetickej analýzy vírusov poslané žiadne netopiere," napísal napríklad na Twitter v apríli 2020.

"Tak veda nefunguje. Zozbierame vzorky a pošleme ich do laboratória. Netopiere sa po odchyte púšťajú," doplnil.

Neskôr zopakoval, že ide o značne šírenú konšpiračnú správu, pre ktorú neexistujú žiadne dôkazy. Je to zle a dúfam, že to niekto napraví, napísal na Twitteri.

V júni 2021 Daszak upravil svoj postoj s tým, že wuchanský inštitút mohol za svojimi múrmi skrývať netopiere, ale že sa na to pri šetrení so svojim tímom nepýtal.

Televízia Sky News informovala, že video Čínskej akadémie vied našla skupina výskumníkov, ktorí si kladú za cieľ odhaliť pravý pôvod koronavírusovej pandémie a hovoria si Drastic. Od nich sa zábery dostali do médií.

Zdroj: konzervativnyweb.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti