VIDEO: Nepríčetné Sorosove plechovice, reaguje Harabin na sudcu Stieranku a prokurátora Honza za obžalovanie a odsúdenie Rostasa

16.12.2019 | 15:57
  19
Samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odsúdil šéfredaktora časopisu Zem&Vek Tibora Eliota Rostasa za hanobenie národa, rasy a presvedčenia.

Šéfredaktor magazínu Zem&Vek Tibor Eliot Rostas bol samosudcom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odsúdený na peňažný trest vo výške 4000 eur za hanobenie národa, rasy a presvedčenia, prípadne náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov, keby nebol schopný zaplatiť.

Vydavateľ a šéf časopisu Zem&Vek čelil obžalobe pre šírenie extrémistických materiálov, hanobenie národa a podnecovanie rasovej nenávisti. V článku Klin Židov medzi Slovanmi z mája 2017 Rostas uvádzal citácie na adresu židov, ktoré pripisuje historickým osobnostiam ako Matej Bel, Andrej Kmeť, Jozef Miloslav Hurban alebo Svetozár Hurban Vajanský.

Počas odôvodňovania rozsudku samosudca prikázal z pojednávacej miestnosti vyviesť bývalého sudcu Najvyššieho súdu a politika Štefana Harabina, ktorému sa nepáčili niektoré argumenty súdu. Ten na to vyhlásil, že „keď bude právny štát“, sudca bude stíhaný za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Rovnako sa vyjadril aj na adresu prokurátora Tomáša Honza.

Harabin označil sudcu za Sorosovho mopslíka a dodal, že „keď bude právny štát“, bude Rastislav Stieranka stíhaný za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Rovnako sa vyjadril aj na adresu prokurátora Tomáša Honza.

Harabin: Dvadsať policajtov mieri samopalmi na Rostasa za citovanie Štúra, Hurbana, Kollára a ďalších slovenských dejateľov

Štefan Harabin vo svojej reakcii ďalej uviedol, že títo ľudia chcú súdiť Slovenskú republiku a našu vlasť, keď „mopslíci Sorosa“ sudca Stieranka a prokurátor Honz si dovolili obžalovať a odsúdiť občana Slovenskej republiky za citovanie osôb, ktoré sa pričinili o vznik nášho štátu a jazyka.

„To nie je pojednávacia miestnosť. Toto je Sorosov spolok. Toto (rozhodnutie) nie je v mene Slovenskej republiky, Zapamätajte si, že vy slúžite Slovenskej republike a nie Sorosovi,“ reagoval Harabin na požiadavku členov Zboru väzenskej a justičnej stráže, aby sa bývalý sudca pred pojednávacou miestosťou upokojil.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR zároveň varoval, že práve týmto rozhodnutím sa vytvorí nevraživosť medzi etnikami a nie citovaním slovenských dejateľov. „To je ten extrémizmus a preto musia byť trestne stíhaní a budú trestne stíhaní za zneužitie právomoci verejného činiteľa,“ upozornil Harabin.

„Po týchto dejateľoch sú pomenované naše ulice a mestá,“ dodal bývalý sudca.

Vyhlásil tiež, že verdikt samosudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku je v rozpore so Štrasburským dohovorom o ochrane ľudských práv a základných slobôd, ako aj v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky.

Pozrite si vo videu celú reakciu bývalého predsedu Navyššieho súdu Slovenskej republiky Štefana Harabina na rozhodnutie sudcu Rastislava Stieranku:

 

Články súvisiace s tematikou:

Zdroj: InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti