VIDEO: Nekop ho, točia to! Kamera zachytila, ako kukláči zneškodnili ozbrojenca v centre Bratislavy kričiaceho Alláhu Akbar

08.07.2020 | 17:15
  29
Muž zbesilo mával rukami, pričom v jednej z nich držal nôž. Keď sa k nemu kukláči začali približovať, začal kričať "Alláhu Akbar" (Boh je veľký).

Polícia Bratislavského kraja na Facebooku informovala, že v centre hlavného mesta sa pohybuje podozrivý muž ozbrojený nožom. Podľa facebookovej stránky Ursulini by malo ísť o 43-ročného Michala T. Policajti ho zadržali v Starom meste pred španielskou ambasádou na Prepoštskej ulici. 


Policajti začali s mužom komunikovať a zároveň ho vyzývali, aby upustil od svojho konania, avšak na tieto výzvy nereagoval. 


Muž zbesilo mával rukami, pričom v jednej z nich držal nôž. Keď sa k nemu kukláči začali približovať, začal kričať "Alláhu Akbar" (Boh je veľký). V momente, keď agresívny muž urobil krok smerom k policajtom, ho jeden z nich postrelil gumovým projektilom do nohy. Ozbrojenec na to reagoval slovami "To nemyslíte vážne".

Následne sa k nemu kukláči rozbehli a po ďalších výstreloch muž odhodil nôž a ľahol si na zem. Policajti ho priľahli a po krátkom zápase mu nasadili putá. Na videu je vidieť, ako jeden z policajtov kope do miest, kde má páchateľ hlavu. Jeho kolega, s vedomím, že si zásah niekto nakrúca, ho následne okríkne, aby s tým prestal.

Muž bol následne ošetrený záchranármi z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zákroku. K zraneniu iných osôb nedošlo. Informovala polícia v tlačovej správe.

Na mieste incidentu bola vykonaná aj pyrotechnická prehliadka dvoch tašiek s neznámym obsahom, ktoré mal muž v bezprostrednej blízkosti. Skončila sa s negatívnym výsledkom.

K zásahu polície sa vyjadrila aj viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová. „Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z kamerových záznamov, ktoré mali policajti na uniformách. Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ. Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Alah agbar". Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky."

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Zdroj: tvnoviny.sk / hnonline.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti