VIDEO: NAKA to dala na Escobara alebo Teatrálne zadržanie Bödöra v jeho rodinnom dome

20.01.2022 | 11:00
  36
Kamerový záznam z domu nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, keď ho po jeho prepustení z väzby 13. januára 2021 opäť zadržala NAKA po tom, ako ho Najvyšší súd SR prepustil na sloboda na základe nálezu Ústavného súdu SR.

Nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra minulý týždeň opäť zadržala NAKA po tom, ako ho Najvyšší súd SR prepustil na sloboda na základe nálezu Ústavného súdu SR.

Predseda strany Smer-SD a bývalý trojnásobný premiér Robert Fico vzápätí reagoval na šokujúce praktiky niektorých vyšetrovateľov NAKA a prokurátora špeciálnej prokuratúry.

Bödörov právny zástupca - advokát Marek Para vyhlásil, že polícia a špeciálna prokuratúra sa pomstia a nevídaným spôsobom pošliapavajú základné ľudské práva a slobody a ich metódy sú na úrovni zločinu.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v nedeľu rozhodol obvineného nitrianskeho podnikateľa prepustiť na slobodu. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť o ktorej mal pôvodne vo štvrtok 20. januára rozhodovať Najvyšší súd SR.

Robert Fico a obhajcovia Norberta Bödöra Pavol Gašpar a Marek Para na tlačovej besede 19. januára vyhlásili, že rozhodovanie Najvyššieho súdu o väzbe pre nitrianskeho podnikateľa nebude nestranné.

Poukázali na sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta a jeho rodinné väzby s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrejom Repom, ktorého podozrievajú z manipulácie v kauzách Judáš a Očistec. Prokurátor chce podľa Fica za každú cenu dostať Norberta Bödöra do väzby. Kritizuje, že má v prípade rozhodovať Kliment, ktorý sa podľa Fica "otvorene hlási k politike OĽANO", pričom bol v minulosti nominantom tohto hnutia napríklad na člena Súdnej rady.

Advokát JUDr. Martin Ribár, ktorý strávil nezákonne takmer 20 mesiacov vo väzbe, vo svojom najnovšom videu označil reťazenie väzby za neprípustný nátlakový prostriedok.

„Reťazenie väzby môže spôsobiť, že v niektorých prípadoch prichádza k prekračovaniu maximálnej lehoty trvania väzby, čo je v rozpore s ustanoveniami Trestného poriadku a podľa Európskeho súdu pre ľudské práva je neprípustné! Ide o nezákonný postup, ktorý sa nesmie zneužívať, pričom častokrát slúži len ako forma psychického a fyzického nátlaku na obvineného. Preto je namieste otázka na otvorenie odbornej diskusie o reťazení väzby, aby sa zabránilo jej zneužívaniu v podmienkach Slovenskej republiky,“ vysvetlil JUDr. Ribár.

Zdroj: Facebook Pavol Gašpar / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti