VIDEO: Na Slovensku zomrel štvorročný chlapček. Lekárka malé dieťa odmietla ošetriť, pretože jeho matka nebola zaočkovaná proti Covid-19

02.10.2021 | 10:40
  41
Malý chlapec sa od narodenia liečil na astmu a viackrát bol už aj hospitalizovaný. Stav sa mu nezlepšoval.

V Jarovniciach pri Sabinove zomrel štvorročný chlapec. Rodičia majú ťažké srdce na lekárku, ktorá vyžaduje od rodičov, ktorí deti sprevádzajú, aby boli zaočkovaní alebo mali negatívny test.

Peter mal totiž astmatický záchvat, doma skolaboval a privolaní záchranári mu už pomôcť nedokázali. Na vyšetrenie k lekárke ho dva dni predtým vzala babka. Tá je totiž zaočkovaná. Do ambulancie ju však lekárka nepustila a chlapca vyšetrovala bez dozoru príbuznej.


Chlapcovi predpísala lieky. Od narodenia sa totiž liečil na astmu a viackrát bol už aj hospitalizovaný. Stav sa mu nezlepšoval. Na ďalší deň s ním preto išla k detskej lekárke nezaočkovaná mama. Necítil sa dobre, kašľal, ale lekárka ho kvôli mame nezobrala.

„Polícia začala v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenie,“ uviedol Daniel Džobanik, krajský policajný hovorca.

Matkám z osady sa nepáči, že lekárka vyšetrenie podmieňuje negatívnym testom alebo COVID pasom. Detská lekárka sa k tomu, prečo ošetruje len deti so zaočkovanými rodičmi, odmietla vyjadriť.

Ide o tú istú lekárku, ktorá pred rokom pacientov vyšetrovala cez okno. Hlavná odborníčka pre pediatriu ju vtedy obhajovala. A nič nedovolené nerobí ani teraz. Podľa usmernenia ministerstva zdravotníctva si lekári môžu sami stanoviť podmienky vo svojich ambulanciách.

Chrániť sa musí aj lekárka z Jarovníc, ktorá je v dôchodkovom veku a trpí onkologickým ochorením. Ak raz odíde, len ťažko budú hľadať do obce s najväčšou rómskou osadou za ňu náhradu.

Reportáž TV Markíza:

Zdroj: tvnoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti