VIDEO: Na Slovensku vládne zločinecká skupina Matovič a spol. Z Úradu vlády boli zosnované plány zločineckého charakteru a za pomoci lumpa Lipšica sa aj realizujú

24.07.2021 | 12:20
  3
Bývalý premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico označil bývalého šéfa špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika za obeť spiknutia a vyzval na jeho okamžité prepustenie.

Dnes predstavitelia strany SMER - sociálna demokracia opäť zorganizovali tlačovú besedu, tentokrát pred úradom vlády, pretože celý tento zlý príbeh začal v týchto priestoroch, v apríli 2020 a kde boli zosnované plány zločineckého charakteru, ktorej účelom bola likvidácia opozície najšpinavšími metódami. Robert Fico opätovne otvoril tému bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorého prípad je nafingovaný a vymyslený. Dušan Kováčik sa stal obeťou spiknutia a dlhé mesiace sedí nevinne vo výkone väzby.

„Igor Matovič, keď sedel na úrade vlády vedel, že ak chce pozatvárať opozíciu, bez dôkazov, bude na to potrebovať lumpov. Prvého si našiel ministra vnútra. Potreboval však ešte väčšieho lumpa, a to na špeciálnej prokuratúre, pretože tá robí najšpinavšiu robotu vo vzťahu k politickým predstaviteľom a nominantom. Lenže v tom čase sedel na pozícii špeciálneho prokurátora Dušan Kováčik, ktorý mal vysoko odborné renomé. Tak sa bolo treba Dušana Kováčika zbaviť. Ten bol zadržaný, obvinený a vzatý do väzby bez dôkazov len preto, aby Matovič a jeho partia získala pozíciu špeciálneho prokurátora a aby na túto pozíciu mohli posadiť ďalšieho lumpa, pána Lipšica,“ uviedol Fico.

Koalícia v prípade Dušana Kováčika „zabila dve muchy jednou ranou“. Okrem toho, že sa ho zbavili a vymenovali Lipšica, súčasne sa snažili vytvoriť obraz, že existuje symbol smeráckeho režimu, ktorý musí byť obžalovaný a neskôr obvinený.

Avšak jediný, ktorý svedčí, že dával Dušanovi Kováčikovi nejaké peniaze, je pán Makó, ktorý to povedal až po tom, čo ho zadržali a vzali do väzby a ktorý teraz chodí po slobode, je podozrivý z najzávažnejšej trestnej činnosti a darí sa mu ekonomicky, aj finančne. Aj to až po tom, ako je pre koalíciu zaujímavý a vypovedá. Stavia napríklad v Jelenci obrovské haly, má obrovské kšefty so Slovenskou poštou. 


Ďalej prišla správa Slovenskej informačnej služby (SIS), ktorá hovorí o manipulácii s trestnými konaniami, kde sa hľadali univerzálni svedkovia, ktorí mali potvrdiť relevantnosť informácií.

„Tak sa našiel univerzálny svedok, ktorý sa volá Csaba Dömötör, jeden z troch obvinených, ktorý mal povedať, že videl z auta cez okno reštaurácie ako sa odovzdávala obálka so 100 tisíc eurami, ktorá mala byť potom posunutá v polovičnej sume Dušanovi Kováčikovi. Zrazu po tom, ako je tento udavač zadržaný hovorí, že on nič nevidel. A prečo vtedy hovoril, že videl? Lebo ho k tomu nútili,“ priblížil predseda SMERu - SD.


Podľa Robert Fica  je Dušan Kováčik renomovaný právnik, a keďže je obvinený bez dôkazov, bude podávať aj so svojím tímom právnikom všetky opravné prostriedky. Povinnosťou SMERu - SD je však sledovať politický aspekt tohto prípadu.

„Kto sleduje pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde vidí, že je to fraška. Ako môže súdiť tohto človeka sudkyňa Záleská, kamarátka pani Tódovej, ktorá od rána do večera útočila na Dušana Kováčika a dostávala informácie od Záleskej? Ako v tejto kauze môžu vystupovať sudcovia Kliment a ďalší, ktorí rozhodovali o jeho väzbe? Ako je možné, že na súde nevypočuli Klimenta a Hrubalu, ktorí prepustili Kudličku na slobodu? Okolnosti, ktoré vnímame, nás oprávňujú hovoriť o politickom väzňovi a o spiknutí.“


SMER - SD žiada všetky zodpovedné orgány v tomto štáte o okamžité pustenie nevinného Dušana Kováčika na slobodu, ktorý bol krivo obvinený len kvôli chuti po funkcii špeciálneho prokurátora a obrazu, že koalícia bojuje s niečím, čo tu nie je.



Šéf Smeru v tejto súvislosti spomenul aj prípad dvoch zločincov na úteku, podozrivých z účasti na manipulovaní trestných konaní a ovplyvňovania svedkov.

Poukázal pri tom na úradný záznam, ktorý potvrdzuje špinavý obchod medzi prokurátorom Lipšicovho úradu a jedným z dvoch zločincov, ktorí sú momentálne na úteku a ktorého podľa Fica skrýva polícia zneužitá ministrom Mikulcom a policajným prezidentom Kovaříkom. Prokurátor Ondrej Repa mal univerzálnemu svedkovi „podnikateľovi“ Petrovi Petrovovi - prezývaného Tiger - sľúbiť beztrestnosť za celú sériu ťažkých trestných činov, ak bude správne svedčiť.

Fico sa verejne opýtal, ako môžu v justícii pracovať ľudia ako sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment, jeho neslávne známy synovec - prokurátor Ondrej Repa, prokurátor Michal Šúrek, sudkyňa špeciálneho súdu Pamela Záleská (blízka kamarátka redaktorky Denníka N Moniky Tódovej), ktorá poslala do väzby dnes už nebohého policajného exprezidenta Milana Lučanského alebo právoplatne odsúdený šéf Špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic, ale aj dvakrát disciplinárne stíhaný prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Predseda strany Smer pripomenul aj ďalšieho dôležitého človeka v tejto mozaike, podozrivého z korupcie a zneužívania právomoci verejného činiteľa, súčasného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Pripomenul tiež marenie vyšetrovania kauzy manipulovana trestných konaní a ovplyvňovania svedkov súčasným šéfom Polície SR Petrom Kovaříkom.

Práve Policajný prezident mal zmariť zadržanie dvoch obvinených svedkov tým, že bol vydaný pokyn Mikulcom dočasne menovaným šéfom policajnej inšpekcie Petrom Scholtzom na odstavenie šéfky tímu vyšetrovateľov Diany Santusovej pracujúcej na vyšetrovaní tejto závažnej kauzy, do ktorej sú zapletení vyšetrovatelia z NAKA, jej operatívci, prokurátori aj sudcovia.

Santusovej členovia vyšetrovacieho tímu zasiahli v stredu proti operatívcom NAKA podozrivých z manipulovania výpovedí svedkov na ich ceste na Lipšicovu prokuratúru v Pezinku. Viac k prípadu v článku TU.

Mikulcom poverený šéf policajnej inšpekcie odstavil šéfku tímu vyšetrovateľov. Viac v článku TU.

O marení vyšetrovanie policajným prezidentom Kovaříkom sme zverejnili článok TU. O šokujúcom prípade informovali aj Hospodárske noviny TU a denník Pravda TU.

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti