VIDEO: Musíme ukázať politikom, že sa ich už nebojíme a máme svoju hrdosť, burcuje doktor Bukovský

31.01.2021 | 13:59
  9
Doktor Igor Bukovský zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom poukazuje, že sám minister zdravotníctva nedodržiava nariadenia sebou schválené. Zároveň burcuje ľudí, aby si civilizovane ubránili nielen slobodu, ale aj životnú úroveň.

Na Slovensku v súčasnosti platí toľko nariadení a zákazov, že orientovať sa v nich obyčajnému človeku je veľmi ťažké. Doktor Igor Bukovský nahral a na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom poukazuje na to, ako Marek Krajčí z pozície ministra zdravotníctva porušuje svoje vlastné nariedenia.

Musíme sa dokázať brániť a ubrániť voči politikom, ktorí porušujú zákony a Ústavu

„Kým nepochopíme, že my vytvárame štát a nie štát je naším vlastníkom, kým my nepochopíme, že to my sa musíme dokázať brániť a ubrániť voči politikom, ktorí porušujú zákony a Ústavu, ktorí predvádzajú každodenne papalášske maniere, ktorí pohŕdajú tým, čo sami hovoria a čo vyžadujú od nás, musíme si pripomínať tieto ich činy a musíme si pripomenúť aj ďalší papalášsky kúsok, ktorý predviedol minister zdravotníctva,“ začína svoje vide Bukovský, ktorý vzápätí číta z jedného novinového článku. „Niektorí pozitívne testovaní preto skúšajú, podľa informácií z magistrátu, šťastie, či náhodou na druhý deň nebudú už negatívni, a tak sa vrátia na odberové miesto krátko po tom, čo im predošlý test vyšiel pozitívny. Tieto osoby musí mesto hlásiť, pretože porušujú nariadenia, dokonca aj zákon,“ upozornil Vladimír Fabian, hovorca mesta Košice.

„Dôrazne preto vyzývame všetkých, aby si uvedomili, že po pozitívnom teste sú povinní nastúpiť do 10-dňovej karantény. Ak sa na takého nespratníka, ktorý to porušuje, príde, alebo nám ho niekto nahlási, okamžite o tom informujem krajské riaditeľstvo Policajného zboru. Oni nám ich niekoľkokrát skontrolujú. Keď polícia zistí porušenie, zašle nám o tom zápis a na základe neho pokutujeme. Zväčša to býva od 50 do 100 eur,“ poznamenala vedúca odboru hygieny životného prostredia a zdravia košického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Zuzana Dietzová. V prípade, ak sa pozitívne testovaná osoba namiesto nastúpenia do domácej karantény opätovne zúčastní testovania, tak je podozrivá aj z trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby podľa Trestného zákona, za čo jej hrozí niekoľkoročné väzenie. V čase mimoriadnej situácie sa môže trest v najzávažnejších prípadoch vyšplhať až do výšky 10 rokov.

Minister zdravotníctva prišiel na spôsob, ako legálne obísť opatrenia, ktoré sám vyhlasuje

Tieto vyhrážky prenasledovaním ľudí a šikanovaním ľudí, ktorí sa opakovane dávali testovať boli podľa Bukovského aj pri prvej jesennej nezákonnej vlne celoplošného testovania, takže to rozhodne nie je nová situácia. Vzápätí vo videu odznieva aj pasáž ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. „Môj svokor mal pozitívny test, veľmi nízke CT 33, čo sa nám nezdalo, na druhý deň si urobil test a bol negatívny. Ťažko už teraz zistíme, čo presne bolo, ale momentálne nemá žiadne prejavy ochorenia a hoci je v rizikovom veku je úplne zdravý. Niekedy aj to pozitívne testovanie nemusí byť dôkazom toho, že ten človek naozaj má vôbec nejakú imunitu a teda nemôže roznášať toto ochorenie,“ priznal na jednej z tlačoviek Krajčí.

„Táto situácia, ktorú v priamom prenose pred očami národa priznal a vysvetlil minister zdravotníctva, sa dá vysvetliť iba dvomi možnými spôsobmi. Po prví, alebo svokor ministra zdravotníctva spáchal trestný čin, za ktorý sa nám ostatným štát vyhráža pokutou, alebo väzením až na 10 rokov. A preto by mali konať aj v tomto verejne dokázanom a overiteľnom prípade hygienici, mestská polícia aj polícia. Inak je to iba ďalší prípad toho arogantného papalášizmu. A po druhé, že minister zdravotníctva prišiel na spôsob, ako legálne obísť opatrenia, ktoré sám vyhlasuje, ktoré platia pre všetkých obyvateľov Slovenska, a preto by mal tento spôsob zverejniť, aby sa mohli rovnako otestovať tí ľudia, ktorí sa, slovami ministra zdravotníctva, necítia, alebo sa im nepozdáva ich pozitívny výsledok,“ hovorí ďalej vo videu doktor Bukovský.

Zdroj: hlavnydennik.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti