VIDEO: Môj syn zomrel bez rozlúčky a vy môžete všetko!, odkázala Kollárovi užialená mamička. Nicholsonová hovorí o papalášizme

28.11.2020 | 12:34
  19
Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) prijíma v nemocnici návštevy napriek korona-opatreniam, ktoré bežným ľuďom neumožňujú navštíviť svojich blízkych.

Pomoc blížnemu alebo papalášizmus? Túto otázku si kladú mnohí ľudia, ktorí sa prizerajú konaniu šéfa parlamentu Borisa Kollára. Počas jeho hospitalizácie sa totiž návštevy striedali ako na bežiacom páse. Na kauzu zareagovala aj mamička Miria, ktorý zomrel vlani ako 11-mesačný a s ktorým sa pre predpisy v nemocnici nemohla rozlúčiť.

Zákazy návštev, prísne hygienické a epidemické opatrenia. Takto vyzerajú hospitalizácie v slovenských nemocnicach. Podľa najnovších informácií sa však zdá, že pravidlá neplatia pre šéfa parlamentu. V jeho prípade sa podľa medializovaných informácií návštevy striedali ako na bežiacom páse.

Prečítajte si články TU, TU a TU.

"Keď som sem prišiel, dohodol som sa s vedením nemocnice, že chcem odbremeniť sestričky a zdravotný personál," vysvetľoval návštevy Kollár vo štvrtok na  videu z nemocnice.

Verejnosť najvyššiemu ústavnému činiteľovi vyčíta, že často sa ľudia pre  pandémiu koronavírusu nevedia dostať k svojim najbližším v ťažkom stave. "Nemusí sa to páčiť všetkým vám, ktorí máte ťažko chorých príbuzných v nemocniciach," súhlasila aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá si v tejto súvislosti spomenula na medializovaný prípad mamičky Marcely Pastorekovej, ktorá sa pred necelým rokom pre pravidlá v nemocnici nemohla rozlúčiť so synčekom, ktorý zomrel, keď mal 11 mesiacov.

Mirio bol predčasne narodený a počas svojho krátkeho života zažil mnoho ťažkostí. Všetko to s ním prežívala aj jeho nešťastná matka Marcela. "Nikdy im neodpustím tú nehumánnosť, neľudskosť, bezcitnosť, arogantnosť a hyenizmus odoprieť matke byť s umierajúcim dieťaťom. Nemohla som stráviť s Miriom jeho posledné hodiny,“ zadúšala sa vtedy nešťastná matka.

Denníku Pluska sa podarilo s Marcelou spojiť. Kollárovi poslala tvrdý odkaz. „Je to veľká drzosť, rodičia nemôžu byť so svojimi predčasne narodenými deťmi a ľudia sa nemôžu dostať k rodine, ktorá je hospitalizovaná. A teraz, keď je Kollár pri moci, môže všetko?“ pýtala sa nešťastne. Podľa útrapenej ženy sa koaliční partneri mohli porozprávať aj pomocou moderných technológií. „Mňa nepustili k môjmu Miriovi. Oni si nedokážu predstaviť, ako veľmi trpia ľudia a rodiny. Ak platia nariadenia, majú platiť pre všetkých bez rozdielu na to, či sú bohatí alebo chudobní. Je to od nich hnusné,“ dodala nahnevane.

Nicholsonová vyzýva Borisa Kollára, aby sa ospravedlnil za papalášizmu

Europoslankyňa za SaS, Lucia Ďuriš Nicholsonová, je znechutená prejavmi papalášizmu, ako hovorí, v podaní predsedu parlamentu Borisa Kollára. Považuje ich za neprípustné a žiada ospravedlnenie občanom.

Zdroj: pluska.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti