VIDEO: Minister financií Heger sa vyhrážal podnikateľovi Sotákovi ako výpalník

03.08.2020 | 15:27
  7
Minister financií Eduard Heger poskytol denníku SME rozhovor, v ktorom zareagoval na informáciu Klubu 500, že je ohrozených 60-tisíc pracovných miest, pretože pomoc vlády je nedostatočná.

Ak chce vykopať vojnovú sekeru, nech sa páči. Ale potom sa môžeme bližšie pozrieť na jeho firmu, na jeho minulosť a povedať si, aká je jeho kredibilita, povedal minister financií Eduard Heger na adresu Sotáka.

Minister financií Eduard Heger poskytol denníku SME rozhovor, v ktorom zareagoval na informáciu Klubu 500, že je ohrozených 60-tisíc pracovných miest, pretože pomoc vlády je nedostatočná. Klub 500 združuje slovenských zamestnávateľov s viac ako 500 zamestnancami, premiér Igor Matovič ich však dlhodobo ignoruje. Vladimír Soták generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová a predseda Klubu 500 hovorí, že zatiaľ neprepustili žiadneho zamestnanca v dôsledku koronakrízy, pretože platy zamestnancov platia z podnikových úverov. Takto však firmy nemôžu fungovať donekonečna a žiadajú podporu štátu, pretože tá súčasná je nedostatočná.

Slovenský priemysel sa z krajín EÚ prepadol najviac, ide o 33-percentný prepad a objednávky v priemysle medziročne klesli o 42 percent. Minister Heger tvrdí, že ekonomika nie je v takom zlom stave, ako to rozprávajú predstavitelia Klubu 500 a prepúšťanie podľa Hegera nehrozí. Minister Heger prehliada, že práve prepúšťanie a krach podnikov, živnostníkov sa deje každý Boží deň.

Na kritiku Klubu 500 a konkrétne Vladimíra Sotáka zareagoval minister Heger svojsky a z pozície ministra vlády mimoriadne nevhodne. Vladimíra Sotáka označil za blízkeho človeka Roberta Fica a tvrdí, že je za tým politika. Neváhal a zašiel ďalej, priam mafiánskym spôsobom (zrejme majú dobrého učiteľa v koalícii na tieto praktiky ) sa začal Sotákovi vyhrážať v priamom prenose: „Ak chce vykopať vojnovú sekeru, nech sa páči. Ale potom sa môžeme bližšie pozrieť na jeho firmu, na jeho minulosť a povedať si, aká je jeho kredibilita,“ povedal minister financií Eduard Heger na kritiku Klubu 500 Vladimíra Sotáka, ktorý si ako jeden z mála slovenských zamestnávateľov dovolil pomenovať veci pravým menom. Iste mi dáte, milí čitatelia, za pravdu, že toto ďalší komentár už nepotrebuje!

Celý rozhovor si môžete pozrieť TU.

Zdroj: extraplus.sk / Facebook Judita L.

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti