VIDEO: Mazurek oslovil Lengvarského ako pána ministra Mengeleho, odmietol si nasadiť respirátor a blokoval rečnícky pult

11.11.2021 | 20:00
  19
Segregačný teror a fašistické covid-opatrenia zločineckého režimu stupňujú napätie nielen v spoločnosti ale aj v Národnej rade Slovenskej republiky.

Pandemické opatrenia, ktoré uplynulý deň schválila vláda, by mal parlament prerokovať v zrýchlenom konaní. Schôdzu však museli prerušiť už po úvodných pätnástich minútach.

Poslanec Milan Mazurek (nezávislý) si odmietol nasadiť respirátor, odmietol opustiť rokovaciu sálu a dokonca nechcel ani zísť z rečníckeho pultu. 

"Vážení poslanci tejto vlády, nemôžem ju nazvať slovenskou vládou, vážený pán minister Mengele," začal svoj prejav Mazurek, ktorý sa do parlamentu dostal ako kotlebovec. Oslovenie "Mengele" pritom použil v súvislosti s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

"Buď ma necháte hovoriť s tým rúškom, alebo čo to je, alebo mi vezmite slovo, ale odtiaľto sa nepohnem do večera," vyhlásil Mazurek. Následne si dal z tváre dole aj rúško. Mazureka následne spolu s poslancom Krúpom vykázali z parlamentu.

Keďže Mazurek odmietol opustiť rečnícky pult, poslanci si odhlasovali, že v diskusii budú môcť rečniť priamo zo svojho mesta.

Viac vo videu:

Zdroj: ta3.com / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti