VIDEO: Mazurek kritizoval vyslanie vojakov k Rusku, Danko mu nechal vypnúť mikrofón

19.06.2019 | 19:12
  18
Poslanec ĽSNS Milan Mazurek ostro kritizoval návrh z dielne ministerstva obrany, na ktorého čele je práve nominant SNS Peter Gajdoš.

Poslanec parlamentnej strany ĽS Naše Slovensko Milan Mazurek vystúpil dnes v pléne NR SR v rozprave k vládnemu návrhu na vyslanie príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky do Lotyšska, Litvy, Estónska a Poľska (viac sme o tom písali tu).

Poslanec Milan Mazurek ostro kritizoval návrh z dielne ministerstva obrany, na ktorého čele je práve nominant SNS Peter Gajdoš. Schôdzu zhodou okolností viedol predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko, ktorému sa však Mazurekova kritika návrhu vôbec nepáčila v dôsledku čoho do jeho prejavu vstúpil a odobral mu slovo s tým, že sa podľa neho nedrží danej témy.

Danko mu po kritike slovo vrátil späť ( incident sa odohral cca v 6 minúte a 39 sekunde - pozn. IV ), no i tak podľa viacerých zneužil svoje postavenie predsedu Národnej rady SR a pošliapal základy parlamentnej demokracie na Slovensku.

Milana Mazureka sa zastal nielen predseda klubu ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba, ale aj kolegyňa Natália Grausová, Milan Uhrík, či Stanislav Mizík.

Marian Kotleba sa na Dankovu adresu vyjadril: „Vyliali ste tu svoju spŕšku hnoja a ušli ste ako taký zbabelec.“

Odkaz poslankyne Grausovej znel jasne: „Ste vlastizradca a neuveriteľne klamete, hanbite sa!“

Po týchto vyjadreniach A. Danko „ušiel“ z rokovacej sály.

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti