VIDEO: Matovičova vláda pácha v tieni pandémie korupčné zverstvá. Fico poukázal aj na štúdiu o experimentovaní na Slovákoch v súvislosti s celoplošným testovaním

24.01.2021 | 14:35
  51
Bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) uviedol, že je vidieť jasne čitateľnú korupčnú schému v kombinácii s amaterizmom.

„V tieni pandémie pácha vláda Igora Matoviča korupčné zverstvá,“ uviedol v rozhlasovej relácii Sobotné dialógy bývalý premiér Robert Fico.

„Či už ide o poradcu premiéra Matoviča Kalinského a o vysokú dotáciu takmer 400 tisíc eur na nezmyselné projekty, pochybné zákazky pre právnika Miškoviča, nákup testov a zdravotníckeho materiálu za 73 miliónov eur od malej trnavskej firmičky napojenej na Matoviča a Sulíka, alebo neschopnosť ministra pôdohospodárstva obsadiť pozíciu generálneho riaditeľa PPA, je vidieť jasne čitateľnú korupčnú schému v kombinácii s amaterizmom,“ konštatoval predseda Smer-SD.

„Na základe týchto kšeftov a zlyhaní hrozia Slovensku sankcie na európskej úrovni a strata eurofondov. Vláda je kritizovaná taktiež zo strany zamestnávateľov a odborov, keďže s nimi nedokáže normálne komunikovať a žiada od nich spoluprácu na testovaní nekvalitnými a nepresnými testami,“ zdôraznil opozičný politik.

Bývalý premiér tiež poukázal na šokujúcu štúdiu o ktorej sa zmienil bývalý sudca Ústavného súdu SR Ján Drgonec, ktorý vo svojom článku aj v relácii na rádiu InfoVojna vyjadril závažné skutočnosti spojené s prvým plošným testovaním, ktoré sa v októbri 2020 na Slovensku uskutočnilo.

Štúdia hovorí o tom, že na slovenskej populácii s 5,5 miliónmi obyvateľov, sa uskutočnil výskum, avšak za daných podmienok a platných zákonov SR, kde je vyžadovaný súhlas s ošetrovacím výkonom a poučenie chorého, bol výskum robený bez dodržania podmienok daných medzinárodným právom, pretože na dianie v medicíne sú uzavreté medzinárodné dohovory a bez toho všetkého sa na Slovensku dialo niečo, čo je v medzinárodnom odbornom časopise vykázané ako výsledok výskumu.

Viac v článku TU a TU.

Zdroj: hlavnydennik.sk / InfoVojna / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti