VIDEO: Matovičov sociálny experiment s občanmi Slovenska spôsobil rozsiahle kolóny na cestách

08.04.2020 | 10:02
  8
Polícia v zmiešaných hliadkach s vojakmi kontroluje zákaz pohybu na hraniciach okresov.

Na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy sa tvoria rozsiahle kolóny. Vodiči sa musia pripraviť na niekoľkohodinové čakanie. Stojí sa už od Zelenča.

Kamióny spočiatku boli odstavené predovšetkým v pravom jazdnom pruhu, momentálne zasahujú už aj do stredného. Súčasnú situáciu komplikuje aj to, že pri odpočívadle v Zelenči kamionista zo Slovinska v strednom pruhu narazil do osobného motorového vozidla. Nikto sa nezranil.

"Doprava na vstupe do Bratislavy skolabovala," informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na sociálnej sieti. Upchaté sú podľa zástupcov BSK všetky príjazdové cesty a jazdu do hlavného mesta v stredu odporúčajú zrušiť. Zelená vlna RTVS informuje, že kolóny sa tvoria aj na vjazde do Bratislavy zo Senca po Starej ceste, zdržanie je viac ako hodinu. Vodiči upozorňujú na viac ako hodinové zdržanie aj na výjazde z Bratislavy do Rovinky a na D2 pri Stupave v oboch smeroch.

Problémy sú aj s dopravou v iných častiach Slovenska. Zelená vlna hlási minimálne hodinové zdržania na D1 za Považskou Bystricou smerom do Žiliny, na vjazde do Košíc z Nižného Klátova aj Malej Idy, na výjazde zo Strážskeho do Vranova nad Topľou na trase Bučany - Trakovice v oboch smeroch, v Dargove v oboch smeroch a za Bánovcami nad Bebravou v smere do Trenčína. "Pod Strečnom smerom do Žiliny sa zdržíte asi 45 minút a za Kysuckým Novým Mestom v smere do Žiliny minimálne dve hodiny," doplnili vodiči.

Policajti kontrolujú vodičov na základe vládnych opatrení na ochranu pred šírením nového koronavírusu, ktoré vstúpili do platnosti od polnoci.

Na Slovensku platí od stredy polnoci obmedzenie voľného pohybu osôb. Opatrenie, ktoré platí až do pondelka 13. apríla, má za cieľ zabrániť masovému presunu ľudí počas Veľkej noci a znížiť tým riziko prenosu koronavírusu, no od rána spôsobuje na hraniciach okresov kolóny.

Nášho čitateľa však zaskočil ešte jeden fakt a obáva sa, či sa takto nákaza skôr nerozšíri.

Kolóny sa tvoria napríklad v Dunajskej Lužnej (aj na úvodnej fotografii), teda na hranici Bratislavy s okresom Senec. Tu každodenne smerujú tisíce ľudí do práce v hlavnom meste.

"Stojíme tu už desať minút a takmer vôbec sme sa nepohli. Ale žiadne autá nejdú v protismere, tak asi nikoho neotáčajú. Zrejme vyplňujú dotazníky," informoval nás čitateľ, ktorý taktiež uviazol v tejto kolóne. Nakoniec auto otočil a vrátil sa domov po motorku, aby sa dostal do práce aspoň ako tak včas. 

Polícia v zmiešaných hliadkach s vojakmi kontroluje zákaz pohybu na hraniciach okresov. Či idete autom alebo pešo, mali by ste vyplniť dotazník, v ktorom uvediete prečo a kam idete. Nezabudnite si preto občiansky preukaz. Situáciu vám môže uľahčiť, ak ukážete napríklad pracovnú zmluvu či účet z nákupu. 

Od nášho čitateľa si policajti nakoniec vypýtali občiansky preukaz, mobil, zapísali EČV i cieľ cesty. "Zarazilo ma, že mi to nakoniec dali podpísať perom, ktoré predo mnou chytilo iks ľudí, veď to takto nákazu nakoniec ešte rozšíria. Známy mi vravel, že. Od Šamorína stál v kolóne viac ako dve hodiny," dodáva. 

"Doprava na vstupe do Bratislavy totálne skolabovala. Dôvodom sú policajné kontroly na hraniciach okresu kvôli nariadeniu vlády o obmedzení pohybu osôb. Upchaté sú všetky príjazdové cesty. Odporúčame vám dnešnú jazdu do hlavného mesta zrušiť," informoval ľudí na sociálnej sieti aj Bratislavský samosprávny kraj. 

Pozrite si reportáž TA3:

Zdroj: InfoVojna / info.sk / bratislavskenoviny.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti