VIDEO: Matovičov blackout, podpis koaličnej dohody a kompenzačné opatrenia

05.04.2020 | 10:34
  1
Politický analytik a publicista Roman Michelko komentoval vo svojom videoblogu udalosti uplynulého týždňa.

Neriadenú strelu Igora Matoviča niečo napadne a jeho koaliční partneri sa to dozvedia z médií. Naposledy to bolo o „blackoute“. No, však vedeli, s kým idú do koalície, tak ich netreba ľutovať. Epidemiológovia spochybňujú jeho nápady, ekonomické škody by bolo obrovské a epidemiologický prínos veľmi otázny. Nakoniec, zdá sa, že z celého „blackoutu“ ostane zákaz vychádzania počas veľkonočných sviatkov.

Aj napriek krízovej situácii politický marketing ostáva na prvom mieste. Verejný podpis koaličnej dohody všetkými poslancami koalície celkom nevyšiel. Našiel sa jeden kverulant, ktorý sa na tomto šaškovaní odmietol zúčastniť. Miroslav Kollár, poslanec hnutia Za ľudí. Nepáčilo sa to aj Ondrejovi Dostálovi a Anne Záborskej, ale nakoniec ohli chrbát.

Ján Marosz, rekordér v krátkosti mandátu na ministerstve dopravy. Ešte nebolo na svete ani programové vyhlásenie vlády a on už abdikoval.

Opatrenia na pomoc podnikateľom majú byť adresné, sú však krajne diskriminačné, „nepokrývajú“ desaťtisíce ľudí, a tak vďaka zlému nastaveniu ostane množstvo ľudí z vládnej pomoci vyčlenených. Oveľa spravodlivejší a efektívnejší by bol model „vrtuľníkových peňazí“ alebo aspoň český model. Hádam sa to ešte bude dať zvrátiť.

Fond solidarity, ktorý má riešiť problémy ľudí, ktorí sa ocitli mimo podpory štátu , je na smiech, pokryje nepodstatné promile. Je to trápna a falošná odpoveď na neochotu skrátiť si počas krízy poslanecké platy o tridsať percent.

Zdroj: YouTube Roman Michelko

Články súvisiace s tematikou:

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti