VIDEO: Matovič vysvetľoval francúzskemu prezidentovi, ako sa nechal ostrihať mladšou dcérkou. „Ďakujem za jednoduchosť,“ reagoval Macron

04.02.2021 | 13:36
  24
Emmanuel Macron podržal Matovičovi dáždnik, zatiaľ čo mu premiér rozprával o slovenskej histórii s Francúzskom, videu spred Počiatkovej vily či strihaní mladšou dcérkou.

Predseda vlády Igor Matovič v stredu absolvoval stretnutie s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Ten ho prijal vo svojom sídle v Elyzejskom paláci a napriek chvíľkovým prehánkam nad Parížom ani jeden z politikov nešetril úsmevmi. Vo chvíli, keď začalo pršať počas prejavu slovenského premiéra, mu dokonca Macron ochotne podržal nad hlavou dáždnik.

Stretnutie a príhovor verejnosti sa zo strany francúzskeho prezidenta niesli v diplomatickom štýle. Macron pochválil dialóg medzi Slovenskom, Francúzskom aj celou Európskou úniou založený na vzájomnej dôvere a budúcnosti plnej solidarity a jednoty.
 
„Obaja sme zástancami európskej stratégie, testovania – a tu chcem pochváliť všetko úsilie, ktoré ste dokázali vyvinúť v počiatočnom štádiu krízy,“ vysvetľoval Macron. Verí, že Európa budem mať k dispozícii dostatočný počet vakcín, aby mohla väčšinu obyvateľstva zaočkovať čo najskôr.
 
Keď potom prehovoril Igor Matovič, zaspomínal si na začiatky prvej Československej republiky, za ktorou Francúzi vždy stáli. Macronovi poďakoval, že ho pozval nielen ako reprezentanta Slovenska, ale aj jeho osobne. Slovensko chce byť podľa premiéra pre Francúzsko majákom zmeny v Európe. Macrona sa vraj ako prvú otázku rovno spýtal, či má po prekonaní Covid-19 protilátky.


 
Napokon pred médiami vysvetľoval, ako by sa zrejme teraz neobjavili vedľa seba, keby pred voľbami nešiel na juh Francúzska k domu bývalého ministra Počiatka. „Jedna vec je, že som pred voľbami na juhu Francúzska sľúbil, že budeme chcieť Slovensko bez korupcie,“ spomínal na to, ako natáčal video o korupcii. Viackrát potom zopakoval, ako sa napriek pandémii snaží Slovensko zmeniť.

Pred Macronom nemohol zabudnúť ani na vtipný príbeh so svojou mladšou dcérou Klárkou, ktorá ho nechcela bez ostrihania pustiť do Paríža. „Moja mladšia dcérka mi hovorí, že taký vlasatý nemôžeš ísť. Ja jej vravím, že Klárka je lockdown a kaderníctva sú zatvorené. Klárka mi hovorí, že ja ťa ostrihám. Takže, toto je jej dielo,“ konštatoval.

Macrona táto príhoda pobavila aj zaskočila a povedal, že Matovičovi „ďakuje za jednoduchosť a priamu povahu“.

Takto vyzerá hrdý tatko ostrihaný nožnicami na papier

Premiér Igor Matovič sa už pred odletom na štátnu návštevu pochválil, že nožničkami na papier ho strihala 11-ročná dcéra. "Takto vyzerá hrdý tatko, ktorý sa večer dal ostrihať svojej 11-ročnej dcérke Klárke,“ napísal na sociálnej sieti z vládneho špeciálu.

Zdroj: refresher.sk / InfoVojna / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti