VIDEO: Matovič pred Počiatkovou vilou v Cannes: Toto je majetok Slovenskej republiky

20.01.2020 | 16:36
  23
Líder OĽaNO Igor Matovič nakrútil video pred vilou vo francúzskom Cannes, ktorú označil za dom exministra financií a dopravy za Smer Jána Počiatka.

Matovič vo videu opisuje, ako strážnik pri vile tvrdil, že v dome nebýva Počiatek, ale istý pán Michel. Podľa lídra OĽaNO si Počiatek legálne nezarobil toľko peňazí, aby si mohol kúpiť dom na takom lukratívnom mieste, kde domy stoja 20, 30, sto miliónov eur. „Býva tu napríklad najbohatší Francúz, ktorý produkuje minerálku,“ hovorí vo videu Matovič.

Podľa neho je daný dom "Majetkom Slovenskej republiky", pretože ho kúpil z peňazí daňových poplatníkov. Matovič v živom videu ukázal, ako Počiatkova vila vyzerá.

"Myslel si, že sem sa nám schová," povedal Matovič a nalepil Počiatkovi na bránu ceduľku s nápisom "Majetok Slovenskej republiky."

Necháva si hovoriť Michel

„Práve tu si náš bývalý minister financií, ktorý mal strážiť naše spoločné peniaze, postavil vilu. Má tu sluhov, ktorí mu spravujú vilu. Dva domy odtiaľ je taká búdka, kde stráži sbskár, ktorý nám povedal, že tam býva Michel. Dozvedeli sme sa, že Počiatek si na Francúzskej riviére necháva hovoriť Michel," doplnil šéf obyčajných.

Predseda OĽANO Igor Matovič zároveň vyzval občanov SR, aby sa zomkli a využili svoje volebné právo.

„Skoncujme s tým, čo nám tu produkovala Ficova vláda 12 rokov. Skoncujme s mafiou, ktorá nám tu vládne. Zomknime sa a poďme voliť. Naše hnutie 10 rokov poctivo bojuje proti mafii. Nebáli sme sa jej ani vtedy, keď to nebolo moderné. Aj vtedy sme sa postavili Ficovi, Kaliňákovi  a Počiatkovi, a do očí sme im hovorili, že sú zlodeji. Snažili sme sa upozorňovať na korupciu a urobiť s tým poriadok. Dnes sa zobudili aj viacerí a chceme spoločne Slovensko zmeniť. Potrebujeme však vašu pomoc,“ uzavrel Igor Matovič.

Ján Počiatek reagoval na video slovami: Konanie Matoviča považujem za politické divadlo pred voľbami.

Počiatek sa stiahol

Počiatek, ktorý bol za prvej vlády Roberta Fica (2006-2010) ministrom financií, za druhej (2012-2016) ministrom dopravy, sa po voľbách v roku 2016 stiahol z verejného života. Jeho meno sa opäť začalo spomínať koncom novembra minulého roka po zverejnení videa z roku 2009 s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktoré bolo nahrané tajnou kamerou v kancelárii šéfa prokuratúry. Kamera v Trnkovej kancelárii slúžila jeho kamarátovi z vojny Marianovi Kočnerovi.

Trnka a Počiatek sa vo videu rozprávajú o kauze Lemikon. Počiatek chcel v kauze, v ktorej bol kritizovaný za to, že cyperskej schránkovej firme poslal 400 miliónov korún (13 miliónov eur), hoci sa mohol ešte odvolať, od Trnku krytie. To mu vtedajší šéf prokuratúry aj na tlačovej konferencii poskytol, keď vyhlásil, že Počiatek nemal na výber a financie poslať musel. 

Trnku zrejme v súvislosti s nahrávkou a kauzou Lemikon vo štvrtok zadržala polícia a vzniesla voči nemu obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, čo v piatok zrušil prokurátor a prikázal bývalého generálneho prokurátora prepustiť.

Zdroj: pravda.sk / hnonline.sk / YouTube

Články súvisiace s tematikou:

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti