VIDEO: Matovič obhajoval rúškovú kultúru a obmedzovanie slobody kvôli koronadivadlu. Premiér tiež vyzval na udávanie, ktoré nazval kontrolným očkom

23.09.2020 | 18:25
  17
Premiér navrhol určité opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu, avšak konkretizovať ich nechcel.

Vláda nezanedbala prípravu na druhú vlnu pandémie nového koronavírusu. Situáciu okolo ochorenia COVID-19 má Slovensko pod kontrolou. Tvrdí to predseda vlády Igor Matovič.

Premiér Igor Matovič informoval o aktuálnej situácii ohľadne koronavírusu na Slovensku. Včera testy odhalili rekordný denný prirástok, a to 338 pacientov.

Podľa vlastných slov ide o číslo, ktorému nemôže nechať voľný priebeh a bude sa o situáciu viac zaujímať. Premiér v stredu na rokovaní vlády navrhol určité opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu, avšak konkretizovať ich nechcel. Očakáva, že konzílium odborníkov, ktoré má zasadnúť vo štvrtok, taktiež predloží plán, čo ďalej.

Premiér v stredu na rokovaní vlády navrhol určité opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu, avšak konkretizovať ich nechcel. Zároveň ľudí vyzval na zodpovednosť a dodržiavanie opatrení. „V SR máme opatrenia dostatočné, len ich rešpektujú dve tretiny ľudí a tretina ich ignoruje,“ podotkol Matovič.

"Máme milióny kontrolórov," vyhlásil Matovič a ľudí vyzval udávať:


Podľa jeho slov nie je situácia dramaticky vážna, Slovensko má oveľa lepšie výsledky ako Maďarsko a Rakúsko. "Tento boj je v dobrých rukách," povedal s tým, že ak by bola situácia zlá, vedie boj aj s druhou vlnou priamo on. Nemyslí si, že vláda podcenila prípravu na druhú vlnu.

Chce, aby konzílium epidemiológov prijalo také opatrenia, ktoré bude schopný vysvetliť ľuďom. „Ak budeme vidieť, že incidencia rastie, tak budeme musieť prijímať opatrenia. Zásobník máme v prvej vlne,“ poznamenal Matovič.

Vláda plánuje nakúpiť 500 000 antigénových testov, Matovič by ich chcel používať na kritických miestach, ako sú napríklad hranice.

Na margo vetovaného zákona o telekomunikáciách hovorí, že sa mohol využiť práve v auguste, keď sa ľudia vracali z dovoleniek a úrad verejného zdravotníctva tak mohol zistiť telefónne čísla od ľudí, ktorí prišli z červených krajín. Matovič poznamenal, že tento zákon už momentálne nie je prioritou. Dôvodom je aj to, že teraz je menej cestujúcich ľudí.

Viac sa dozviete, keď si pozriete celú tlačovú besedu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) k aktuálnym krokom proti pandémii po rokovaní vlády, vrátane otázok novinárov:

Zdroj: topky.sk / tvnoviny.sk / ta3.com / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti