VIDEO: Mám vysoké protilátky, ale na pivo ma nepustia. Očkovaný kamarát nemá žiadne, ale pustia ho, poukazuje na absurdnosti korona-divadla spisovateľ Banáš

13.11.2021 | 11:45
  34
Bývalý politik a dnes spisovateľ Jozef Banáš bol hosťom v televízii TA3, kde okrem iného hovoril aj o pandémii koronavírusu.

Banáš kritizuje súčasnú vládu za jej riadenie pandémie. Nepáčia sa mu aj podmienky pre slobodný život na Slovensku. Banáš prekonal koronavírus a podľa neho je riešenie pravidelné meranie protilátok a nie očkovanie. Očkovaní podľa neho nemusia mať tak vysoké protilátky, no aj tak ich podľa našich pravidiel pustia do prevádzok.

„Mám hornú hranicu (protilátok) po desiatich mesiacoch. Ja idem s kamarátom na pivo, ktorý je očkovaný a viem, on mi to povedal, že nemá žiadne protilátky. Jeho na pivo pustia a ja nemôžem ísť, lebo som to už prekonal pred desiatimi mesiacmi,“ hovorí príhodu Banáš.

Celý rozhovor so spisovateľom a bývalým diplomatom Jozefom Banášom v TA3:

Imunológ Miloš Jeseňák vysvetľuje pre portál Plus Jeden Deň, že je úplne prirodzené, že hodnota protilátok po očkovaní klesá „Či už ide o tie, ktoré sa vytvorili po prekonaní ochorenia, alebo tie, ktoré sa vytvorili po očkovaní, časom sa spotrebujú. Máte však vytvorené pamäťové bunky, ktoré keď sa stretnú s vírusom, nanovo masívne vytvoria protilátky. Alebo to viete podporiť tým, že si dáte tretiu dávku, ktorá vám nanovo zvýši tvorbu protilátok,“ vysvetlil.

Štúdia z Izraela ale ukázala, že ľudia, ktorí prekonali koronavírus, mali viac protilátok, ako tí, ktorí boli už dvakrát zaočkovaní. Aanalýza vychádza z databázy spoločnosti Maccabi Healthcare Services, ktorá zahŕňa približne 2,5 milióna Izraelčanov. Štúdiu viedli Tal Patalon a Sivan Gazit zo spoločnosti KSM, ktorá je súčasťou systému pre výskum a inovácie.

V dvoch analýzach štúdia zistila, že u osôb, ktoré boli očkované v januári a februári, bola v júni, júli a prvej polovici augusta šesťkrát vyššia pravdepodobnosť nákazy než u neočkovaných osôb, ktoré už boli koronavírusom infikované.

V tejto analýze, ktorá porovnávala viac ako 32 tisíc osôb v zdravotníckom systéme, bolo riziko vzniku symptómov Covid-19 u očkovaných osôb 27-krát vyššia a riziko hospitalizácie osemkrát vyššia.

„Táto analýza ukázala, že prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu proti infekcii, symptomatické ochorenie a hospitalizáciu v dôsledku varianty delta,“ uviedli vedci.

Zdroj: magazin1.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti