VIDEO: Lívia sa Jána Benčíka - bojovníka za slobodu a slušné Slovensko opýtala, koľko ľudí už udal

15.03.2019 | 14:02
  8
Na oslavách 80. výročia vyhlásenia Slovenského štátu sa zúčastnil aj známy neoliberálny bloger, udavač ľudí s inými názormi a agent myšlienkovej polície Ján Levoslav Benčík.

Na podujatí S úctou k dejinám sme si pripomenuli 80. výročie našej štátnosti. Je veľmi smutné, že nedemokratické elementy majú dnes taký vplyv, že dokázali pretlačiť zrušenie dopredu dohodnutých verejných priestorov (ktoré by mali patriť každému).

Napriek tomu, že organizátori museli improvizovať, podarilo sa im nájsť náhradný priestor a pripraviť veľmi dôstojné a seriózne stretnutie, za čo sme im veľmi vďační.

Prvá Slovenská republika mala svoje chyby a nedostatky. Netreba však zabúdať, že to bol náš prvý samostatný štát v moderných dejinách.

Dňa 14. marca 1939 získali Slováci medzinárodnoprávnu subjektivitu (uznali ju Veľká Británia, ZSSR, Vatikán, atď.) a s ňou aj rovnocenné postavenie v spoločenstve národov. Nezabúdajme na obeť ľudí, ktorí náš prvý štát budovali a tvorili, máme im byť za čo vďační.

Proti podujatiu sa na mieste konal protest asi jednej desiatky ľudí, ktorým prekáža akákoľvek spomienka na prvú Slovenskú republiku. Ich najčastejší argument bol samozrejme holokaust ...

Zdroj: kulturblog.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti