VIDEO: Lipšic aj s vládou chcú umlčať Pčolinského. Fico žiada okamžité prepustenie z väzby všetkých ľudí, ktorých sa stretnutie v SIS týkalo a oznámil podniknutie krokov voči šéfovi špeciálnej prokuratúry

26.05.2021 | 20:40
  4
Bývalý premiér Robert Fico hovorí o možnej protiústavnosti v súvislosti s listom Daniela Lipšica, v ktorom oznámil, že Vladimíra Pčolinského na rokovanie parlamentu neprivedú.

Smer-SD chce ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR v súvislosti s informáciami o stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Chce prepustenie z väzby všetkých, ktorých sa stretnutie týkalo. Strana zváži tiež možné kroky voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Povedal to šéf strany Robert Fico novinárom počas aktuálnej mimoriadnej schôdze parlamentu k stretnutiu v SIS.

"Prebehli udalosti v NR SR, ktoré definitívne potvrdili, že všetci účastníci otvorene klamali o priebehu stretnutia, ktoré bolo 17. mája," povedal Fico s tým, že preto budú zvolávať ďalšiu mimoriadnu schôdzu parlamentu.

"Budeme žiadať okamžite prepustiť z väzby všetkých tých ľudí, ktorých sa dotýkalo stretnutie zo 17. mája, pretože už dlhodobo hovoríme o ovplyvňovaní svedkov, udavačov. Rovnako budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti voči špeciálnemu prokurátorovi, ministrovi vnútra, predsedovi Špecializovaného trestného súdu," ozrejmil. Ide podľa neho o škandál, aký Slovensko doteraz nemalo. Viac povedať nechcel, pretože sa informácie týkali neverejného rokovania parlamentu.

V súvislosti s listom Lipšica parlamentu, že Vladimíra Pčolinského na rokovanie neprivedú, hovorí Fico o možnej protiústavnosti. "Ak si NR SR niekoho pozve na rokovanie, tak by tam mal byť prítomný," vyhlásil. Zdôraznil, že parlament je najvyšší orgán štátu. "Je to hrubé poníženie predsedu parlamentu a celej NR SR," reagoval na list s tým, že strane neostáva nič iné, ako ďalej "pracovať s uznesením NR SR, ako zabezpečiť pri inej príležitosti prítomnosť bývalého riaditeľa SIS na rokovaní parlamentu".

Tvrdí, že koalícia sa zrejme bojí možných slov bývalého šéfa SIS, potrebovala ho umlčať a "špinavú robotu" za ňu urobil Lipšic. "Začíname pripravovať kroky voči Lišpicovi, viem si predstaviť množstvo krokov, ktoré sa dajú v NR SR urobiť," dodal.

Poukázal aj na medializované vyjadrenia, že Vladimír Pčolisnký bol ochotný a chcel prísť pred parlament rozprávať. "Bol to on a SIS pod jeho vedením, ktorá otvorila tému zneužívania trestného systému, ovplyvňovania svedkov a udavačov, no a pravdepodobne zavadzal, tak ho veľmi rýchlo zatvorili do väzby," skonštatoval Fico.

Zdroj: topky.sk / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti