VIDEO: Liberálny extrémista sa v Neapole pokúsil fyzicky napadnúť Mattea Salviniho

12.11.2019 | 18:49
  4
V roku 2018 išli liberálny extrémisti ešte viac za hranice, kedy podnikli bombový útok na kanceláriu Salviniho strany Liga v Trevise.

Liberálny extrémista sa v uliciach Neapola pokúsil fyzicky napadnúť bývalého talianskeho ministra vnútra Mattea Salviniho. Pokus o útok sa odohral v piatok 8. novembra.

Incident bol zdokumentovaný na mobil náhodnej osoby. Video ukazuje, ako sa pokúša útočník vrhnúť na Salviniho, keď okolo neho prechádza. O incidente informovali talianske noviny Il Giornale.

Vďaka rýchlemu zásahu jedného zo Salviniho strážcov nebol extrémista schopný dokončiť svoj útok.

Salvini sa zdržiaval niekoľko dní v Neapole v napätej atmosfére, pretože mesto bolo pomaľované graffitmi, ktoré urážajú vodcu ligy.

 

Tento pokus o útok na Salviniho a jeho stranu však nebol jediný. V roku 2018 išli liberálny extrémisti ešte viac za hranice, kedy podnikli bombový útok na kanceláriu Salviniho strany Liga v Trevise. Útočník bol 42 ročný Juan Sorroche Fernandez, ktorý je extrémny liberálny aktivista z hnutia Antifa.

Napätie vyvolávajú predovšetkým ľavicoví extrémisti, ktorí na stretnutiach šéfa Ligy Severu s občanmi a priaznivcami nevynechajú ani jednu príležitosť organizovať proti nemu násilné demonštrácie, na ktorých zaznievajú často hrozby a urážky.

Zdroj: magazin1.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti