VIDEO: Lengvarského diskriminačný zákon o Covid pasoch napĺňa skutkovú podstatu trestného činu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb

05.07.2021 | 13:00
  18
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin prirovnal zákon z dielne šéfa rezortu zdravotníctva generála Vladimíra Lengvarského k praktikám čílskeho diktátora generála Augusta Pinocheta.

Skončí generál Vladimír Lengvarský ako jeho vzor generál Augusto Pinochet?

Lengvarský je dôvodne podozrivý podľa Trestného zákona zo spáchania trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa: § 326 ods.1) písm. a), 2) písm. c), 3) písm. c), 4) písm. c) so sadzbou na desať až dvadsať  rokov a  apartheidu a diskriminácie skupiny osôb: § 424a ods. 1), 2) písm. b), c), d), f) so sadzbou osem až pätnásť rokov.
 
Národná rada Slovenskej republiky mala v piatok prerokovať návrh vládneho zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

Táto vládna novela sa týka využívania COVID preukazov, tzv. GreenPassov. V piatok sa očakávalo jej zaradenie do programu aktuálnej schôdze parlamentu, koaličné hnutie Sme rodina však vládnu novelu, ktorá hovorí o očkovaní a testovaní ako podmienkach pre prípadný vstup do reštaurácií či podnikov, zablokovalo.

Šéf rezortu zdravotníctva Lengvarský (nominant OĽANO) chápe obavy hnutia Sme rodina v súvislosti s novelou, no avizoval, že v žiadnom prípade nie je ochotný úplne odstúpiť od podmienky preukazovať sa testom alebo tzv. GreenPassom pri vstupe do reštaurácií, či podnikov.

Do vlády predložil zjavne diskriminačný zákon práve generál Lengvarský, alias generál Augusto Pinochet.

Zatiaľ jediný generál na svete ako šéf rezortu zdravotníctva. Svetová rarita.

Návrh tohto zákona totiž napĺňa skutkovú podstatu trestného činu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb podľa § 424a Trestného zákona, ktorá
znie:

ods.1 kto uplatňuje apartheid alebo rasovú, etnickú, národnostnú alebo náboženskú segregáciu, alebo inú rozsiahlu alebo systematickú diskrimináciu skupiny osôb, potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať rokov.

ods. 2 odňatím slobody na osem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

1. b) ako verejný činiteľ,
2. c) z osobitného motívu,
3. d) a vystaví ním takú skupinu osôb neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu, alebo
4. f) za krízovej situácie.

Teda Lengvarský a tí ministri čo hlasovali vo vláde za ten  návrh,  sú už teraz páchateľmi trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a  apartheidu a diskriminácie skupiny osôb podľa § 424a ods. 1), 2) písm. b), c), d), f) apartheidu s trestnou sadzbou osem rokov až pätnásť rokov aj keď je to zatiaľ iba v štádiu pokusu.

Taktiež treba pripomenúť, že Rada Európy 27. januára 2021 prijala rezolúciu 2361 (2021) o etických, právnych a praktických aspektoch vakcín proti COVID-19, kde bod 7.3.2 ukladá členským štátom Rady Európy, teda aj Slovenskej republike:

„zabezpečiť, aby nikto nebol diskriminovaný za to, že nebol očkovaný kvôli možným zdravotným rizikám alebo nechcel byť očkovaný.“

To nie je odporúčanie, ale povinnosť každého štátu, ktorý je členom Rady Európy pán generál Pinochet.

Uvedené skutočnosti dávam aj do pozornosti generálnemu prokurátorovi Žilinkovi, lebo ide o nespornú trestnú činnosť verejných činiteľov.

Pokiaľ by sa našli poslanci, ktorí by za takýto zákon zahlasovali o bol by prijatý, stali by sa nesporne  páchateľmi trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa ale aj apartheidu a diskriminácie skupiny osôb, ale už v štádiu dokonania.

Lengvarskému treba iba pripomenúť, že v decembri 2004  Pinochet bol obvinený zo zločinov  porušovania ľudských práv pri vojenskej operácii Karavána smrti, keď sa odstraňovali jeho odporcovia, daňových podvodov a sprenevery štátnych fondov vo výške 27 miliónov dolárov. Chudák do svojej smrti 10. decembra 2006 býval v domácom väzení kvôli obvineniu.

Generál Lengvarský je zaujímavý aj tým, že ako bývalý riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku z nepochopiteľných dôvodov (možno z politických príčin pochopiteľných) prijal z Prešova dovezeného tiež generála Lučanského.

Zdroj: stefanharabin.blog.pravda.sk / YouTube

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti