VIDEO: Ktorá sviňa to tak perfektne zahrala Kisku v tom druhom videu? Ešte aj vlastných spoločníkov okradol

20.02.2020 | 17:56
  4
Tvrdenie, že by za videami bol niekto zo Smeru označil Fico za nezmysel.

Exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska z uverejnenia kompromitujúcich videí o jeho osobe viní niekoho zo Smeru. Šéf vládnej strany a expremiér Robert Fico to na tlačovke odmietol, ale zdá sa, že smeráci majú na Kisku naozaj ešte čosi v rukáve. Naznačuje to vyjadrenie bývalého šéfa sociálnej poisťovne a dlhoročného člena Smeru Dušana Muňka.

Štvrtková tlačovka predstaviteľov Smeru-SD sa niesla v duchu vysvetľovania postupu v prípade zákonov, ktoré chcú vládne strany prijať v zrýchlenom konaní, aby dosiahli odklepnutie smerákmi navrhovaného 13. dôchodku a 100-percentné navýšenie rodinných prídavkov, ako aj zrušenie diaľničných poplatkov pre autá to 3,5 tony, ktoré navrhla SNS spolu s doriešením Istanbulského dohovoru.

V závere prišla reč aj na kompromitujúce videá s Reichelom a Šuligom, za ktoré je podľa Andreja Kisku zodpovedný ktosi zo Smeru. Na otázku, či môže vylúčiť, že by šlo o antikampaň v réžii niekoho zo Smeru, Robert Fico odpovedal, že nechápe, čo má dokazovať. „Ja žasnem. Mám teraz dokazovať, že som verný alebo neverný manželke, to je asi v tomto istom štýle,“ povedal najprv Fico.

Tvrdenie, že by za videami bol niekto zo Smeru označil Fico za nezmysel. „Od začiatku viete, kto je pán Kiska, keď jeho spoločník v nadácii Dobrý anjel povedal, že hrubým spôsobom zneužíval charitu na politické ciele, boli ste ticho a nič ste nepísali, keď ste vedeli, že jeho firmy majú desiatky rozhodnutí obchodnej inšpekcie za úžernícke metódy, boli ste ticho,“ odkázal Fico médiám.

Ktorá sviňa?

Podľa expremiéra Kiska klamal aj v prezidentskej kampani o jej financovaní cez rodinnú firmu KTAG. Fico ďalej nezabudol pripomenúť, že predseda strany Za ľudí preukázal v prípade nezrovnalostí v daňových priznaniach účinnú ľútosť, a tú je možno preukázať len v prípade, ak sa priznáte k páchaniu trestnej činnosti.

„Všetci viete, že bol pri podvodoch s pozemkami a ja mám teraz vyvrátiť alebo potvrdiť, po toľkých rokoch špinavostí, čo pán Kiska napáchal na Slovensku na ľuďoch, že či niekto zo Smeru s tým má niečo spoločné. Spýtam sa inak: Ktorá sviňa to tak perfektne zahrala Kisku v tom druhom videu? Chcel by som tú sviňu spoznať, čo my s tým máme? Myslíte si, že nemáme nič iné na robote, len chodiť po zatuchnutých reštauráciách v Poprade? Čo my s tým máme,“ povedal expremiér.

Ficova zášť voči Kiskovi, ktorá sa prejavovala ešte keď boli obaja politici v najvyšších ústavných funkciách, sa dala takmer krájať aj na tlačovke necelých desať dní pred voľbami. Bývalý predseda vlády dodal, že výsledok Kiskovej strany Za ľudí vo voľbách podľa neho potvrdí, kam patrí na slovenskej politickej scéne.

Muňko má na Kisku ďalšiu muníciu

Po Ficovi si na tlačovke Smeru vzal slovo bývalý šéf Sociálnej poisťovne Dušan Muňko. Ten prišiel s vyjadrením, ktoré síce poskytuje viac otáznikov ako odpovedí. Naznačuje ale, že Muňko vie o Kiskovi veci, ktoré by mohli jeho strane Za ľudí ešte poškodiť, ak by sa ich smerák rozhodol zverejniť.

„Ako riaditeľ Sociálnej poisťovne som dostal od jednej zamestnankyne veci, keď Kiska podnikal a čo predvádzal. Prikryla to audítorská firma z Košíc. Nikdy doteraz som ani jednému z našich ľudí nič nepovedal, pretože som si vážil prezidentský úrad. Pán Kiska nielenže preúčtoval veci ako záväzky voči spoločníkom, ale ešte aj vlastných spoločníkov obral a potom cez prechodné účty VÚB vyťahoval peniaze von. Nebudem sa k tomu vracať, ale sú tam čísla účtov,“ uviedol Muňko.

V závere svojho krátkeho, ale veľavravného vystúpenia, exriaditeľ Sociálnej poisťovne varoval, aby novinári dali Smeru pokoj, pokiaľ ide o bývalého prezidenta. „Dajte prosím vás pokoj Smeru, čo sa týka pána Kisku. Doteraz sme sa k tejto veci nevracali, zatiaľ čo vy stále upozorňujete len na pána predsedu Smeru a mohol by som povedať ďalšie veci, ktoré nebudem radšej tlmočiť,“ uzavrel Muňko a svoje slová už ďalej nevysvetlil.

Fico v závere tlačovky ešte pri odchode odporučil médiám, aby začali zverejňovať veci o opozičných politikoch vrátane Andreja Kisku, ktoré podľa neho majú v redakciách na stoloch a dodal, že ak to neurobia médiá, tak to možno spraví niekto iný.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu strany Smer-SD:

Zdroj: denniks.sk

Články súvisiace s tematikou:

 

 



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti