VIDEO: Kresťanské centrum žehná Matovičovi múdrosť a prosí o ochranu pred zlými ľuďmi pre neho aj Krajčího

11.02.2021 | 11:46
  74
Prosba moderátorky má blízko k náboženskému fanatizmu a korešponduje s prejavom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího o stretnutí s Duchom Svätým.

Vláde premiéra Matoviča sa dostalo neočakávanej podpory zo strany organizácie Kresťanské centrum Slovo života. Pre kabinet, ktorý čelí strmo klesajúcej podpore verejnosti, bude určite povzbudením modlitba, ktorá má zabezpečiť premiérovi a jeho ministrom dostatok múdrosti a zároveň ich ochrániť od zlých radcov a zlých ľudí. 

Krajčího zážitok s Duchom Svätým

Prejav moderátorky má nápadne blízko k prejavu ministra zdravotníctva SR Mareka Krajčího (OĽaNO), ktorý sa pred časom vyznal z osobného zážitku s Duchom Svätým.

„Modlili sme sa za jedného konkrétneho brata, ktorý tam bol a zistili sme, že mal dočinenia niečo s okultizmom alebo jógou, cítil sa poviazaný, keď sme sa začali modliť za naplnenie Duchom Svätým, tak my sme sa začali modliť za neho, nech ho Boh uvoľní, nech ho oslobodí. Ten brat kľačal a zrazu prišla situácia, to bol možno vánok alebo čo, on zrazu padol do zadu a vykríkol: Chalani, ja som slobodný. Keď sa to stalo, tak tam prišiel Duch Svätý. Bolo to, ako keby sa do mňa vliala rieka, a z úst mi začala vychádzať chvála, rozprával som zvláštnym novým jazykom. Zažili sme Letnice, podobne ako aj prví nasledovníci Ježiša Krista,“ vyhlásil vtedy na náboženskom stretnutí Marek Krajčí. 

Aj minister financií Heger telepaticky získava rady od Ducha Svätého

Podobné prejavy nie sú v premiérovom hnutí OĽaNO až tak zriedkavé. Do rovnakej kategórie môžeme zaradiť  napríklad túžbu ministra financií Eduarda Hegera organizovať v parlamente modlitebné seansy, či aktivity súčasnej žilinskej županky  Eriky Jurinovej, ktorá si na očistu svojho úradu najala vyháňača diabla a v spoločnosti svojho straníckeho kolegu Richarda Vašečku spínala ruky v zasadačke.

Minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) je známy aj ako kazateľ v prebudeneckých náboženských kresťanských spoločenstvách, kde sa pestuje náboženský fanatizmus. Hovorí o svojej filozofii ako treba telepaticky komunikovať s Duchom Svätým a získavať od neho rady.

Tieto aktivity sú charakteristické pre Letničné hnutie, čo je prvá vývojová vlna Hnutia obnovy v Duchu Svätom. Letničné hnutie sa objavilo na prelome 19. a 20. storočia v protestantských cirkvách. Názov hnutia je odvodený od židovského sviatku Letnice, čo je starší (ale v slovenskej protestantskej terminológii bežne používaný) výraz pre katolícky sviatok Turíce.

Podľa niektorých odhadov sa už v roku 2025 majú stať letničiari najpočetnejšou frakciou kresťanstva na svete, predčiac aj katolíkov. Počet členov charizmatickej frakcie protestantizmu rýchlo rastie, predovšetkým v dôsledku masívnej apostázie juhoamerických katolíkov, ako aj obrovskej popularity, ktorej sa tešia letničné bohoslužby v Ázii a Afrike.

Zdroj: hlavnydennik.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti