VIDEO: Krajčí ako náboženský fanatik odsudzoval človeka praktizujúceho jogu. Skupina poslancov Kresťanskej únie ho po kritike bráni právom na slobodu myslenia

14.05.2020 | 09:55
  7
Ide o reakcii na zvýšený mediálny záujem o nedávno zverejnenú časť videa, v ktorom terajší minister zdravotníctva hovorí o svojej skúsenosti s Božou prítomnosťou.

Skupina poslancov Kresťanskej únie (KÚ), ktorí vo voľbách do NRSR kandidovali na spoločnej kandidátke OĽaNO, NOVA, Kresťanská únia, Zmena Zdola – Anna Záborská, Katarína Hatráková, Radovan Marcinčin, Richard Vašečka a Ján Szőllős - otvorene vyjadruje podporu ministrovi zdravotníctva SR, Marekovi Krajčímu.

Je to reakcia na zvýšený mediálny záujem o nedávno zverejnenú časť videa, v ktorom terajší minister hovorí o svojej skúsenosti s Božou prítomnosťou, pričom jeho slová sú časťou verejnosti a médií vnímané ako „škandalózne“.

„Pán minister má rovnako ako každý obyvateľ Slovenska ústavnú slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania, ktorá je garantovaná čl. 24 Ústavy SR. Marek Krajčí je ministrom vlády SR, ktorá rešpektuje základný ústavný princíp, že Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo,“ konštatuje Anna Záborská, líderka KÚ.

„Časť záznamu, vytrhnutý z kontextu, ktorý zaplavil nielen bulvárne médiá a sociálne siete, posúva vnímanie pána ministra do roviny, ktorú nemožno akceptovať. Z osobnej úprimnej viery sa robí strašiak, čo je v demokratickom štáte neprípustné. Akoby verejne prejavená a žitá viera diskvalifikovala politika na výkon verejnej funkcie. Ak má byť Slovensko slobodné, tento spôsob nenávistného uvažovania musíme odmietnuť,“ dodáva A. Záborská.

V súvislosti so zverejneným videom je spomínaný aj Richard Vašečka ako ten, ktorý Marekovi Krajčímu vnukol myšlienku uchádzať sa o post ministra zdravotníctva.

„Marek Krajčí sa nestal ministrom zdravotníctva preto, že je kresťan, ale preto, že je odborník. Dokázal to svojou dlhoročnou lekárskou praxou i svojím pôsobením poslanca Národnej rady SR ako člen zdravotníckeho výboru. Na pozíciu ministra zdravotníctva sa poctivo pripravoval tvrdou prácou v predchádzajúcom volebnom období ako tieňový minister zdravotníctva. Marek je zároveň úprimne veriaci kresťan, ktorý berie svoju vieru v Ježiša Krista vážne. A nehanbí sa ku nej otvorene priznať ani v rozhovoroch s liberálnymi médiami, ktoré sa zo skutočnej kresťanskej viery a veriacich často posmievajú. Mareka poznám už dlho. Poznám ho aj ako kresťana, ale do politiky som ho oslovil ako odborníka s ministerským potenciálom. Som veľmi rád, že tento potenciál sa naplnil. A som hrdý, že pri tom všetkom sa hlási ku kresťanskej viere - a to nielen slovnými deklaráciami, ale predovšetkým svojimi činmi a svojim osobným i rodinným životom,“ vyjadril podporu R. Vašečka.

Krajčí ako náboženský fanatik odsudzoval človeka praktizujúceho jogu a okultizmus:

 

Zdroj: news.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti