VIDEO: Kotlebovci si počas zasadnutia parlamentu odmietli dať rúška. Kollár ich vykázal zo sály. Bojujeme proti koronatyranii, reagovali poslanci ĽSNS

03.09.2020 | 09:45
  20
Šéf parlamentu nevylúčil, že poslancom bude udelená pokuta za porušenie nariadení.

Niektorí poslanci si v pléne odmietli nasadiť rúška. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ich menovite upozornil a chcel ich vykázať zo sály. "Kto má odvahu, dajte dole rúška!" ozývalo sa rokovacou sálou. 


Kollár následne prerušil schôdzu a zvolal rokovanie poslaneckého grémia. "Nie ste na dedinskej zábave, správajte sa ako poslanci," napomenul Kollár poslancov, ktorí sa začali v pléne prekrikovať po tom, ako ich upozornil, že si majú nasadiť rúška. Dodal, že keď to zvládnu deti v škole, mali by aj oni. Zdôraznil, že majú ísť celému národu príkladom.

Medzi poslancami, ktorých upozornil, boli Andrej Medvecký, Milan Mazurek, Miroslav Urban, Peter Krupa (všetci ĽSNS), Štefan Kuffa a Tomáš Taraba (obaja nezaradení).

Po rokovaní grémia Kollár oznámil, že Mazureka, Krupu a Medveckého vykázali zo sály, Taraba a Kuffa rokovanie opustili. "Niektorí poslanci si myslia, že sú nad zákonom, že sú vyvolení a že nemusia dodržiavať žiadny predpis. Je mi to veľmi ľúto," vyhlásil šéf snemovne.

Kollár nevylúčil, že im bude udelená pokuta za porušenie nariadení.

K incidentu sa vyjadril aj poslanec OĽANO Kristián Čekovský, ktorý však na sociálnej sieti dostal od svojich voličov ak kritiku. Nepáčilo sa im, že síce s poslancom súhlasia, ale majú dvojaký meter: „Síce s Vami súhlasím, ale na vlastných máte trošku iný meter, nie? Matovič na svadbe so 150 ľuďmi do 5-tej rána bez rúšok to už je v poriadku, on spolu s kolegami, ktorí boli tiež na svadbe Vás už nemôž nakaziť? Oni sú zodpovední? Alebo vyžadujete dodržiavanie pravidiel iba od iných, naši nemusia? Trápne.“ napísal jeden z fanúšikov OĽANO.

Ku všetkému sa vyjadril aj jeden z vyhostených poslancov Tomáš Taraba (KDŽP):

„Dal som na zasadaní NRSR hlasovať, aby parlament zaviazal vládu, že – očkovanie proti COVID 19 nebude môcť byť na Slovensku povinné,- aby občania, čo sa nedajú zaočkovať nemohli byť ukrátení na svojej slobode a právach a- aby Slovensko nenakupovalo vakcíny, ktoré sú založené na báze buniek potratených detí. Parlament odmietol tieto návrhy podporiť. Následne na protest proti dvojtvárnosti koalície som si s kuffovcami odmietol dať rúško na tvár, keď koalícia sa ľuďom smeje do tváre a na ich akciách, svadbách ich nikto nenosí a teraz nútia nosiť ich aj naše deti. Následne nás vykázali z parlamentu. My za slobodu a práva ľudí budeme bojovať!“ napísal Taraba.

ĽSNS: Vekslák a mafián Kollár sa zbláznil

Poslanci ĽSNS, ktorí boli v stredu vyhostený z NR SR predsedom parlamentu Borisom Kollárom mu zanechali tvrdý odkaz. Mazurek, Medvecký a Krupa nahrali video, kde na Kollárovi nenechali nitku suchú.

„Dnes sme boli vykázaní zo sály NR SR za to, že sme nemali náhubky. Dlhodobo proti tejto povinnosti bojujeme, a preto sme sa rozhodli takýmto protestom vyjadriť náš postoj.Boris Kollár však zneužil rokovací poriadok a obmedzil naše ústavné práva, keď nás bez akejkoľvek relevantnej opory v rokovacom poriadku vykázal zo sály a zamedzil nám možnosť participovať na priebehu rokovania. Takéto bezprecedentné konanie nenecháme bez odozvy.Sme proti povinnému noseniu rúšok kdekoľvek. Kto sa bojí nejakých vírusov, tak môže nosiť čokoľvek, ale prikazovať nám to jednoducho nesmú! Takýmto spôsobom krok za krokom vláda obmedzuje naše práva a uberá nám slobody, pričom zakazuje poslancom, voleným v riadnych voľbách, slobodne vykonávať svoj mandát.V prípade udelenia pokuty od úradu verejného zdravotníctva podáme sťažnosť na Ústavný súd, ktorý jasne musí rozhodnúť, že pokuty za rúška sú protiústavné.“ napísali Kotlebovci.

Boris Kollár prekročil svoje právomoci! Bojujeme proti koronatyranii!

Pozrite si tlačovú konferenciu ĽSNS v reakcii na konanie predsedu parlamentu:

Zdroj: tvnoviny.sk / magazin1.sk (1), (2) / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti