VIDEO: Kotleba poslal odkaz Uhríkovi a Mazurekovi: Kľudne môžete ísť vlastnou cestou

22.01.2021 | 16:27
  76
Poslanec Milan Mazurek a europoslanec Milan Uhrík tento týždeň oznámili, že sa viac nebudú uchádzať o post podpredsedov ĽSNS.

Predseda ĽSNS Marian Kotleba na Facebooku zverejnil video, v ktorom spolu s členom Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR Rastislavom Schlosárom a podpredsedom ĽSNS Martinom Beluským podal vyjadrenie k rozhodnutiu, ktoré prijali Milan Mazurek a Milan Uhrík. Tí tento týždeň oznámili, že sa viac nebudú uchádzať o post podpredsedov ĽSNS.

Kotleba v úvode zdôraznil, že členovia strany si nikdy neposielali odkazy cez médiá. Predseda strany však kolegom odkázal, že ich rozhodnutie berie na vedomie.

Schlosár vysvetlil, že k zmene stanov strany nedošlo rozhodnutím predsedu, ale jej schválením najvyšším kolektívnym orgánom strany, teda snemom strany, ktorý ĽSNS usporiadala 3. januára. "Na sneme strany sa zúčastnilo zo 132 členov snemu strany 111 členov, a z týchto 111 členov všetci hlasovali za zmenu stanov," dodal Schlosár. Zmenu stanov oficiálne zaregistrovalo Ministerstvo vnútra SR, čo je podľa Schlosára dôkaz, že išlo o demokratický proces.

Snemu sa zúčastnil aj Beluský, ktorý členov oboznámil so zmenami stanov, za ktoré mali hlasovať. "Každý člen dostal do rúk k dispozícii nové znenie stanov s farebnými vyznačenými zmenami," uviedol vo videu s tým, že členovia mali k dispozícii neobmedzený čas na oboznámenie sa so zmenami. "Výsledkom bolo jednohlasné odsúhlasenie týchto stanov."

Kotleba v závere videa uviedol, že si váži každého, kto v strane vytrvá. "Kto však chce ísť svojou vlastnou cestou, kľudne môže ísť," uzavrel.

Zdroj: info.sk / YouTube


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti