VIDEO: Kotleba podáva na Luntera trestné oznámenie

27.01.2020 | 14:51
  0
Za dva dni sa dokázalo 400 starostov a primátorov kraja dohodnúť s dopravcom SAD Zvolen.

Dva roky sa banskobystrický župan Ján Lunter nevedel dohodnúť so SAD Zvolen. Nepredložul žiadnu ponuku, neuzavrel zmluvu a nevysúťažil žiadneho nového prepravcu. Navyše jedinú platnú zmluvu s dopravcom napadol na súde a súd rozhodol o jej neplatnosti.

Situáciu nechal vyhrotiť až do stavu, kedy SAD Zvolen prestala jazdiť, nakoľko nemá zmluvu a VÚC BBSK od nej teraz bude žiadať na základe súdneho rozhodnutia ešte aj vrátiť peniaze, ktoré jej doposiaľ platila.

Za dva dni sa dokázalo 400 starostov a primátorov kraja dohodnúť s dopravcom SAD Zvolen. A Lunter nemal problém týmto samosprávam poskytnúť 70 tis. EUR, aby im to preplatil. Ale zo SAD Zvolen sa aj naďalej odmieta dohodnúť. Rozhodol sa požiadať súd, aby „sadke“ prikázal jazdiť.

Dva roky nekoná. Dva roky sa snaží zrušiť dopravu a keď sa mu to podarí, odrazu je na vine štát, súdy, vláda a 400 schopných a ochotných starostov, ktorí cítia v sebe zodpovednosť voči svojim obyvateľom narýchlo hasia problémy Luntera.

Kotleba aj s primátormi miest Banskobystrického kraja natočili video v ktorom pomenuvávajú situáciu a oznamujú, že na Luntera podávajú trestné oznámenie za verejné ohrozenie.

Zdroj: hlavnydennik.sk

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti