VIDEO: Kotleba poďakoval arcibiskupovi Oroschovi, Mikloško sa v prezidentskej debate vykrúcal

13.03.2019 | 11:44
  0
Marian Kotleba vo včerajšej diskusnej relácii TA3 poďakoval arcibiskupovi Jánovi Oroschovi za jeho slová v nedeľňajšej kázni, v ktorej odsúdil kňazov, ktorí podporujú ultraliberálnych kandidátov.

Vo včerajšej diskusnej relácii Téma dňa na TA3 prišla na pretras aj téma ohľadne vyjadrení arcibiskupa Oroscha, ktorý sa v nedeľňajšej kázni vyjadril k prezidentským voľbám. Z úst trnavského arcibiskupa Jána Oroscha zaznelo, že je „ťažkým hriechom,“ ak napríklad kňaz v médiách otvorene propaguje „ultraliberálnych kandidátov“. Za jeho slová mu verejne poďakoval kandidát na prezidenta Marian Kotleba.

„Ja musím povedať, že za jeho slovami absolútne stojím a úplne s nimi súhlasím, pretože každý veriaci kresťan a o to viac biskup musí povedať na rovinu aká situácia dnes v spoločnosti je a čo nám hrozí,“ povedal Kotleba v diskusnej relácii. „Nabral tú odvahu a povedal, že tí liberálni kandidáti na čele s pani Čaputovou sú obrovským ohrozením tých hodnôt, ktoré reprezentuje Desatoro Ježiša Krista, tak to je jednoducho pravda a musíme sa k tomu prihlásiť. Ja sa k tomu s hrdosťou hlásim a ja mu teraz v tomto vysielaní chcem verejne poďakovať za to, že tú odvahu nabral,“ dodal Kotleba.

Arcibiskup sa v nedeľnej kázni dotkol aj kandidáta Mikloška, ku ktorému sa vyjadril nasledovne: „Teraz som sledoval jednu diskusiu, čo môžem uviesť ako príklad. Kresťana katolíka, ktorého poznám už 45 rokov, možno viac, a on povie, že keď cítia vzťah lásky dvaja muži jeden k druhému, majú sa radi a založia spoločenstvo, to nie je hriech. Ako to môže povedať kresťanský katolícky politik, ktorý prešiel disentom a všetkým možným, a zrazu toto vysloví.“

Podľa Mikloška mu arcibiskup vkladá do úst slová, ktoré nepovedal a viac k tomu nemá čo povedať. „Pán arcibiskup Orosch povedal slová, ktoré povedal, on si musí niesť za ne zodpovednosť. Na moju adresu povedal, vložil mi do úst slová, ktoré som ja nikdy nepovedal. Znovu, je jeho záležitosťou, ako sa s tým vysporiada, lebo to bolo vyslovene verejne a ja k tomuto absolútne nemám čo povedať,“ vyjadril sa František Mikloško.

Pravdou však je, že František Mikloško sa skutočne k homosexuálnym zväzkom vyjadril neutrálne. „Ak si chcú dvaja ľudia rovnakého zamerania nejako právne upraviť svoj zväzok, ja sa im do toho nebudem miešať,“ povedal Mikloško začiatkom mesiaca pre Denník N.

Zdroj: prehladsprav.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti