VIDEO: Kotleba novej vláde: Nenariekajte, pracujte a založte štátny podnik na výrobu rúšok

23.03.2020 | 12:55
  17
Predseda ĽSNS vo svojom videoblogu reagoval na nedostatok zdravotníckych pomôcok v súvislosti s epidémiou koronavírusu.

Médiá informovali o stretnutí premiéra Igora Matoviča so šéfom štátnych hmotných rezerv Kajetánom Kičurom, po ktorom sa posťažoval, že sklady sú prázdne a chýbajú rúška. Na to zareagoval predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba. Ten nespochybnil, že by sa štát nenachádzal v ťažkej situácii, no dôrazne Matovičovi odkázal, aby sa prestal len sťažovať a začal pracovať.

Kotleba premiérovi navrhol ako riešenie jeden z bodov programu ĽS Naše Slovensko – vytvárania štátnych podnikov. Takýto podnik by sa podľa Kotlebu mohol zamerať na výrobu rúšok a ochranných prostriedkov, pričom by mohli do takéhoto sociálneho podniku byť zapojení dlhodobo nezamestnaní.

„Uznesením vlády založte štátny podnik, ktorý začne vyrábať rúška, začne vyrábať ochranné prostriedky, úplne jednoduché, ale v masovom rozsahu a za nákladové ceny. Zamestnajte dlhodobo nezamestnaných, možno preorientujte výrobu niektorých iných podnikov. Jednoducho robte, pracujte, ale nenariekajte, pretože vy už nie ste v opozícii, vy ste vláda a ľudia, nielen tí, ktorí vás volili, ale všetci obyvatelia Slovenska, od vás čakajú konštruktívne riešenia, na zvládnutie tejto ťažkej situácie,“ odkazuje Kotleba novému premiérovi.

Zdroj: magazin1.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti