VIDEO: Kotleba a Mazurek hovoria, že Hegerova vláda chystá moderné koncentračné tábory. Minister obrany Naď chce na nich podať trestné oznámenie

11.10.2021 | 08:50
  11
Obaja poslanci reagovali na systém špehovania izolovaných skupín obyvateľstva, ktorý ich má „chrániť“ pred šírením vírusových ochorení a na „ochranu“ celej populácie pred ľuďmi identifikovaných ako zdroj rizika.

Monitorovací systém ako moderné koncentračné tábory? Tieto slová padli v prípade nového vládneho projektu MOVIR, ktorý má chrániť izolované skupiny ľudí pred šírením nákaz. Marian Kotleba a Milan Mazurek však tvrdia, že všetko je inak a celú vec popisujú ako elektronické väzenie, ktoré vzniká v spolupráci s Ozbrojenými silami. Tie zareagovali, že ide o hoax. Minister obrany Jaroslav Naď okrem toho poslancov vyzval, aby videá stiahli, vyhráža sa aj trestným oznámením!

Celý projekt vzniká ako spolupráca vlády s košickou Technickou univerzitou. „Cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika, vrátane návrhu, vývoja a overenia modelov správania sa jednotlivcov a entít,“ píše sa na stránke univerzity.

Viac o systéme špehovania izolovaných skupín obyvateľstva v článku TU.

Ako uviedli, systém bude vybudovaný z mobilných senzorických prvkov a úložného dátového systému. Senzorické prvky majú byť inštalované ako samostatné voľne stojace zariadenia.

„Cieľom je vytvoriť mobilný monitorovací senzorický systém, ktorý nebude závislý od lokálnych rozvodov elektrickej energie, a ktorý vizuálne nezmení ráz vymedzeného priestoru, a teda nespôsobí dodatočnú psychickú záťaž pre žiadnu z chránených strán,“ vysvetlili.

Inými slovami – chcú vytvoriť systém nezávislý od pozemnej infraštruktúry. Zohľadnené majú byť potenciálne vplývajúce faktory ako poveternostné podmienky, prašnosť, vibrácie či prítomnosť zvery. 

Projektu sa však chytili viacerí politici, medzi nimi napríklad Milan Mazurek či Marian Kotleba.

Mazurek vo videu na sociálnej sieti povedal, že vláda projektom chystá moderné koncentráky. „Priatelia, ako blesk z jasného neba všetkých zasiahla informácia, že niekoľko totalitných bláznov bude v najbližších rokoch vo výcvikovom priestore Lešť testovať koncentračný tábor 21. storočia. Bude vytvorený z mobilných senzorických zariadení, ktoré budú nezávisle na elektrickej sieti monitorovať, či osoby, uvrhnuté do karantény, neprekročia určitú líniu, za ktorú majú zakázané prejsť,“ tvrdí s tým, že ide o nový koncentračný tábor 21. storočia, ale bez mreží či plotov, ale s využitím moderných technológií. Podľa jeho slov takto dokáže vláda izolovať neočkovaných od zvyšku spoločnosti, pretože im dajú nálepku rizikových skupín. „Táto vláda je číre zlo!“ povedal na záver.

Projektu sa chytil aj Marian Kotleba. Podľa jeho slov ide o elektronické väzenie. „Vo vojenskom uzavretom priestore Lešť sa chystá vývoj elektrického väzenia pre skupinu ľudí, ktorá do toho väzenia bude úplne jasne uvrhnutá, lebo sa bude odmietať podriadiť covid opatreniam,“ konštatoval šéf ĽSNS a poslanec parlamentu.

K slovám poslancov sa vyjadrili Ozbrojené sily, ktoré ich označili za hoax. „Žiadne supertajné informácie k spolupráci slovenskej armády na projekte MOVIR jednoducho nie sú. Nie a ešte raz nie: NIE JE PRAVDA, že projekt MOVIR je medzi Ozbrojenými silami SR a elektrotechnickou fakultou TUKE. NIE JE PRAVDA, čo tvrdí názov príspevku, že “Slovenská armáda vyvíja MOVIR – systém na sledovanie a izoláciu neočkovaných!” upozornili.

 

Na celú vec sa vyjadril aj minister obrany Jaroslav Naď. Ten tvrdí, že Kotleba a Mazurek klamú a zámerne šíria poplašnú správu. „Ak video neodstránia a neospravedlnia sa, podáme trestné oznámenie. Všetko má svoje hranice, aj naša trpezlivosť,“ povedal Naď. Ten následne doplnil, že trestné oznámenie podajú každopádne, spraviť tak chcú v najbližších dňoch. „Kto chce kam, pomôžme mu tam,“ uzavrel.

Mazurek vo svojej reakcii na sociálnej sieti vyjadril potešenie, že minister zareagoval a rozhodol sa podať trestné oznámenie. "Estrogénový minister obrany SR dostal jeden zo svojich záchvatov a ide na mňa podať trestné oznámenie, pretože som zverejnil informácie o chorom a totalitnom projekte MOVIR, na ktorom pracuje Technická univerzita v Košiciach. Som nesmierne rád, že Naď nevie udržať svoje dámske hormóny na uzde a vďaka jeho počinu sa o tomto odpornom projekte môže dozvedieť celé Slovensko. Ľudia si zaslúžia vedieť pravdu," skonštatoval. 

"Trafená hus zagágala," zareagoval na avizované trestné oznámenie Kotleba s tým, že sa Naďovi nepodarí zastrašiť ho. Zdôraznil, že ako člen parlamentného brannobezpečnostného výboru bude naďalej sledovať všetky pripravované projekty a informovať verejnosť.

"Vy nebudete rozhodovať či a ako budú opoziční poslanci o tom, čo na ľudí chystáte, informovať verejnosť," dodal.

Kotlebova reakcia:

Zdroj: topky.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti