VIDEO: Konšpirácie na Slovensku šíria ľudia ako Blaha, Fico a Pellegrini, tvrdí Nicholsonová

24.04.2019 | 11:50
  6
Liberáli z SaS Richard Sulík a Lucia Ďuriš Nicholsonová reagovali na stav slobody tlače na Slovensku.

Sloboda novinárov upadá nielen podľa rebríčkov, ale aj podľa udalostí, ktoré v poslednom čase zažívame, uviedol v stredu na brífingu predseda opozičnej SaS Richard Sulík. 

SaS podľa Sulíka odsudzuje sledovanie novinárov a je pripravená proti nemu bojovať. "Vždy sme boli na strane médií a ľudí, ktorí chceli vyjadriť svoj názor," uviedol europoslanec. 

"Sme za slobodu prejavu, nepovažujeme správne zakazovať alebo obmedzovať prejavy, ani také s ktorými nesúhlasíme. Oceňujeme nové pravidlá, ktoré sú pre politické reklamy. Toto sú tie správne metódy," dodal Sulík.

Podľa šéfa liberálov treba odhaľovať tých, čo klamú a tiež ľudí, čo šíria klamstvá na sociálnych sieťach.

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová tvrdí, že Slovensko aj iné členské krajiny Únie sú ohrozované propagandou. "Hoaxy a konšpirácie na Slovensku šíria ľudia ako predseda Výboru pre európske záležitosti Blaha, expremiér Fico či predseda vlády Pellegrini,"  hovorí. 

Podľa Nicholsonovej by mali byť voči poslancovi Smeru Blahovi vyvodené dôsledky. "Nie je možné, aby tento človek diktoval zahraničnú politiku Slovenska," dodala.

Zdroj: hnonline.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti