VIDEO: Kollár o SNS a Dankovi: Rusi, Izrael, USA. Všade sa strčili do zadku

18.01.2019 | 14:32
  0
Predseda hnutia Sme rodina sa však najskôr naváža do médií, pričom konštatuje, že nie vždy prinesú skutočné informácie o tom-ktorom probléme. A preto sa rozhodol vytvárať videoblogy k aktuálnym kauzám, ktoré hýbu slovenskou politickou scénou.

V pomerne krátkom slede nás na Slovensku čakajú tri významné voľby – prezidentské v marci, voľby do Európskeho parlamentu koncom mája a parlamentné voľby v marci budúceho roku. Najmä tie, ktoré sa nás priamo dotýkajú, sú podľa viacerých politikov dôležité v tom, akým smerom bude smerovať naša krajina v najbližšom období. Boris Kollár si preto zobral na mušku SNS, podľa neho je správanie národniarov tragikomické.

Kollár sa však najskôr naváža do médií, pričom konštatuje, že nie vždy prinesú skutočné informácie o tom-ktorom probléme. A preto sa rozhodol vytvárať videoblogy k aktuálnym kauzám, ktoré hýbu slovenskou politickou scénou. „Veľakrát nám veci zamlčia, veľakrát ich ohnú či podajú úplne inak,“ vysvetlil Kollár. Z toho dôvodu konštatuje, že by sa ľudia vo voľbách mali rozhodnúť podľa faktov, čo kto spravil, a nie podľa toho, čo im kto sľúbi v predvolebnej kampani.

Následne sa pozrel na situáciu, ktorá sa v parlamente stala koncom minulého roku. Poslanci totiž mali hlasovať o Bezpečnostnej a obrannej stratégii, ktorá hovorí o tom, že za určitých okolností je pre nás Rusko hrozbou. Dodal, že rovnako ako niektorým politikom sa mu zdá, že hystéria okolo Ruska nie je úplne v poriadku. Chcel však poukázať na inú vec, ktorá bola podľa neho tragikomická.

„Akonáhle sme mali hlasovať o stratégii, tak vyletel dekel Dankovi, vyletel dekel Hrnkovi a urobili všetko pre to, aby ho zabrzdili a stiahli z rokovania parlamentu,“ vysvetlil Kollár. Dodal, že svoj postup vyargumentovali tvrdením, že by sme s Ruskom mali mať dobré vzťahy, pričom by sme ich žiadnym spôsobom nemali označovať za hrozbu. Následne sa však stala situácia, pri ktorej neviem, či sa smiať, alebo plakať.

V NATO ani nepípol

V čase, keď sa stiahla slovenská stratégia z rokovania parlamentu, išiel Anton Hrnko ako predseda branno-bezpečnostného výboru do kanadského Halifaxu na rokovanie parlamentného zhromaždenia NATO. „A tam sa prijali rôzne deklarácie, a okrem iného sa hlasovalo aj o tom, že Rusko už nie je iba hrozba, ale je agresor. A tento pánko, ´div se světe´, ani nepípol, ani nemukol a za všetko zahlasoval,“ poukázal predseda Sme rodina.

Konštatoval, že je presne rovnaký ako jeho šéf, predseda SNS Andrej Danko. „Ten nájde nejakú všeslovanskú vzájomnosť, uteká do Moskvy a strčí sa im tam do zadku,“ uviedol.

A aby tento krok nejakým spôsobom vyrovnal, rovnaký spôsob zvolí aj v prípade izraelského Knesetu. „A aby toto všetko mal poistené, tak sa ide vopchať do zadku aj Američanom, aby mohol nakúpiť 14 stíhačiek F-16 v hodnote takmer dve miliardy eur,“ vysvetlil. Na záver uviedol, že kšefty sú kšefty a na ľudí kašlú. „Dôležitý je biznis.“

Zdroj: parlamentnelisty.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti