VIDEO: Kollár a Haščák sa stretli v hoteli. Dôvod schôdzky prezentoval každý odlišne

19.09.2020 | 09:39
  27
Predseda parlamentu tvrdí, že so šéfom Penty hovoril o diskreditačných článkoch v Plus 7 dní. Jaroslav Haščák zase povedal, že s Borisom Kollárom debatoval o knihe, ktorú začal písať.

Rozruch v Starom Meste krátko po štvrtej hodine spôsobila návšteva spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščáka v hoteli poslanca za Sme rodina Martina Borguľu. Krátko po Haščákovi do hotela vstúpil aj Boris Kollár. Čo bolo dôvodom tohto stretnutia?

Len pozorní okoloidúci si všimli prítomnosť finančníka Jaroslava Haščáka, ktorý sa snažil pôsobiť v sivom oblečení nenápadne. Vo vnútri hotela ho už čakal poslanec a majiteľ hotela Martin Borguľa, ktorého luxusné auto stálo pred hotelom. O 15 minút neskôr na vedľajšej ulici zaparkovala vládna limuzína, z ktorej vystúpil predseda parlamentu Boris Kollár. Chvíľu postál na chodníku s pánom, s ktorým vystúpil z auta, a potom si to namieril do hotela, kde už ho už čakal jeho poslanec Martin Borguľa a finančník Jaroslav Haščák.

Po viac ako dvoch hodinách z hotela vyšli spolu Boris Kollár s Martinom Borguľom. A asi po 10 minútach vyšiel aj Jaroslav Haščák. Kým trvalo stretnutie, okolie monitorovala ochranka a rovnako na miesto dorazili aj dve policajné autá, jedno dokonca s majákom. 

Boris Kollár tvrdí, že stretnutie s Haščákom sprostredkoval Martin Borguľa a dôvodom sú články, v ktorých sa niekto snaží zdriskreditovať stranu Sme rodina. Na otázku redaktora Denníka N povedal, že so šéfom Penty hovoril o diskreditačných článkoch v časopise Plus 7 dní.

"Rozprávali sme sa o mojich osobných veciach, o atakoch na moju osobu," uviedol Kollár s tým, že v pondelok k tomu urobí tlačovú konferenciu.

Haščák zase uviedol, že témou stretnutia bola kniha, ktorú pripravuje. Tá má byť o politike.

Kauza transsexuál

V uplynulých dňoch napríklad unikla kauza komunikácie Kollára s transexuálom. "V utorok malo vyjsť pokračovanie. Chcel som len vedieť od pána Haščáka, či sú to útoky Penty alebo niekoho iného. Podľa jeho reakcií už viem, že za tým nie je Penta, ale mafia, ktorá sa bojí, že skončí v base," povedal topkám Kollár.

Podľa neho  je cieľom diskreditácie rozpad koalície a predčasné voľby, ktoré by niektorým ľuďom vyhovovali. "Robíme to dobre, aj teraz zatkli toho Makóa, aj my, aj pani Kolíková, aj celá koalícia ide po týchto vagabundoch a niekomu to prekáža," dodal. Údajne sa v Borguľovom hoteli stretli len preto, že toto stretnutie dohadoval. "Pána Haščáka nepoznám, dohadoval to pán Borguľa. Mohli sme sa stretnúť aj v Pente, v mojej kancelárii či v tu v reštaurácií. Ale mal som program a takto to vyšlo," reagoval Kollár s tým, že bol hladný a dal si sushi.

Haščák je spolumajiteľom finančnej skupiny Penta, ktorá sa angažuje vo viacerých odvetviach. Medzi inými v médiách či zdravotníctve.

V širšej verejnosti sa stal známy najmä po prepuknutí kauzy Gorila, v ktorej sa objavuje jeho meno. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011.

Spolumajiteľ Penty Haščák

Haščák mal v byte na Vazovovej ulici v Bratislave podľa prepisu konzultovať obsadzovanie vysokých štátnych postov s politikmi. Biznismen korupčnícke metódy spomínané v dokumente popiera. 

Nahrávku Gorily našla polícia v decembri 2018 v dome podnikateľa Mariana Kočnera. 

Proti Haščákovi a Pente ostro pred voľbami vystupoval súčasný Kollárov koaličný partner a premiér Igor Matovič. 

Ten bol dokonca na Cypre, kde ukázal na schránky, ktoré majú patriť firmám finančnej Penty. Tvrdil, že Penta spolu so Smerom pripravili Slovensko o 400 miliónov eur. 

Zdroj: YouTube Denník N / topky.sk / hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti