VIDEO: Kočner nie je debil, aby dal zavraždiť Kuciaka a kauza zmenky TV Markíza má veľmi zaujimavé okolnosti. Podľa Ruska bolo cieľom najprv zničiť spoločenský status jeho a Kočnera obvinením z objednávky vraždy

14.02.2020 | 12:10
  4
Bývalý minister hospodárstva o pochybnostiach v súdnych procesoch v kauze zmenky televízie Markíza a v kauze vraždy Jána Kuciaka v relácii Informačná Vojna.

Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ televízie Markíza bol 13. februára opäť hosťom relácie Informačná Vojna s Norbertom Lichtnerom.

Rusko kritizoval proces v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a zaujatosť prokurátora Jána Šantu a advokáta Daniela Lipšica.

„Nie je dovolené vám to, čo vašej protistrane,“ komentoval dokazovanie aj v súvislosti so svedkami, ktorí pred súdom vypovedali.

„Nikto o zmenkách pred tým nevedel, dali sme návrh na vypočutie svedkov. Nikto ich nevypočul do posledného dňa pred záverečnými rečami,“ vyhlásil Rusko a odvolal sa pritom na zdroje z nemenovanej ambasády a záujmu, aby sa rozsudok vyhlásil pred parlamentnými voľbami.

Rusko tiež pripomenul, že jeden z kľúčových svedkov americký znalec Gerryho Laporte nemohol prísť vypovedať. Podľa Pavla Ruska Laporteho posudok rozporuje tvrdenie obžaloby o termíne podpísania zmeniek.

Laporteho navrhli v procese advokáti obžalovaných Ruska a Kočnera. Na ich náklady má aj priletieť na Slovensko. Avšak od decembra 2019 vstúpili do platnosti americké sankcie, v rámci ktorých bol Marian Kočner umiestnený na Magnitského zoznam. Ten zakazuje americkým firmám a fyzickým osobám s obžalovaným obchodovať.

Rusko sa vyjadril aj na margo výpovede kľúčového svedka obžaloby Petra Tótha - bývalého novinára, exriaditeľa kontrarozviedky SIS a dnes už exkamaráta Mariana Kočnera. Povedal, že 80-percent jeho výpovede je v rovine, že „Kočner mi povedal to a Kočner mi povedal tamto“.

Rusko tiež hovoril o nátlaku počas toho, ako bol v novembri roku 2018 vo väzbe, keď ho obvinili z prípravy vraždy svojej bývalej spoločníčky Silvie Volzovej.

Kočner nie je debil, aby dal zabiť Kuciaka

Ohľadne obvinenia Mariana Kočnera z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice uviedol, že Kočner nie je „debil“, aby postupoval takým spôsobom voči novinárov ako je to medializované a ako to opäť prezentujú na súde tandem prokurátor Ján Šanta a advokát Daniel Lipšic.

„Aj Najvyšší súd, keď bral Kočnera do väzby, tak vo svojom vyjadrení povedal, že pácha trestnú činnostť vysokosofistikovaným spôsobom. Takže má čierne na bielom, že nie je debil. Tak my vysvetlite, prečo by ako debil si objednával vraždu Kuciaka v čase keď mal peniaze, kontakty? Prečo by si chcel zničiť život a ešte takým spôsobom, že to urobí cez svoju volavku, ktorá ani podľa jeho mienky nebola Einstein. Nezaujímalo ho, koho (Zsuzsová) na vraždu objedná, nechá človeka, ktorého chce zabiť sledovať šiestimi ľuďmi - lebo však je dobré keď všetci o tom vedia, verejne sa mu vyhráža a na druhý deň po vražde ide vyberať doplatok,“ argumentoval Rusko.

Zmenky nie sú o dôkazoch, najprv potrebovali zničiť spoločnský status Ruska a Kočnera

Pavol Rusko ďalej v relácii opäť spochybňoval spôsob, akým spôsobom prebieha dokazovanie v kauze zmenky televízie Markíza. Dôkazy sú podľa neho len o tvrdení.

„Keď to niekto analyzuje. Šikovný analytik povie: Ak chceme tento prípad vyhrať, tak musíme zničiť a zruinovať spoločenský status, tých, ktorí proti nám stoja,“  uviedol Rusko.

„Lebo tu bude hovoriť prokurátor, znalkyňa, svedkovia riaditelia a tam budú dvaja vrahovia. A je zvláštne, že podľa obžaloby sme nimi obaja,“  dodal Rusko.

Ruskí a americkí agenti a ich záujmy na Slovensku

Exriaditeľ Markízy vo svojej obhajobe uviedol príklad, či fungujú na Slovensku ruskí alebo americkí agenti. Položil si v tejto súvislosti tiež básnickú otázku, čo v našej krajine robia, keď vlajkovej lodi amerického mediálneho sveta hrozí, že bude platiť veľa peňazí.

„No chodia na squash, debatujú v kaviarni a hovoria si: Kokos to som zvedavý, ako to dopadne,“ prezentoval hypotetickú situáciu Rusko a dodal, že tak to teda určite nefunguje.

O Haščákovi, Dzurindovi, Malchárkovi, privatizácii Slovenských elektrární a viac zaujímavých okolností sa dozviete v rozhovore Norberta Lichtnera s Pavlom Ruskom:

 Zdroj: InfoVojna

Články súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti