VIDEO: Klaus o protestoch ľudí na Letnej: Sú nespokojní a frustrovaní, že nevyhrali voľby

24.06.2019 | 11:40
  0
Demonštrácie môžu podľa neho znepokojiť krajinu, rozoštvávať a prispieť k nepohode v Česku. Bývalý prezident povedal, že sám je ďaleko viac frustrovaný než väčšina ľudí. Kritizoval vládnutia Pirátov v Prahe.

Protivládne demonštrácie, ktoré vyvrcholia protestom na pražskej Letnej, môžu podľa bývalého prezidenta Václava Klausa zmeniť atmosféru v krajine a znepokojiť situáciu. Klaus v nedeľnej debate Partie TV Prima povedal, že ide o protesty ľudí, ktorí sú frustrovaní, že nevyhrali voľby, píše server idnes.cz.

Klaus povedal, že demonštrácie sú fenoménom, avšak inou vecou sú demonštrácie organizované, manipulované, na ktoré sa zvážajú zadarmo z Moravy "zaplatení ľudia". Pred 30 rokmi sa podľa neho demonštrovalo proti režimu, teraz protestuje hŕstka zneuznaných ľudí.

"Sú nespokojní, frustrovaní, že nevyhrali voľby," konštatoval Klaus.

Demonštrácie môžu podľa neho znepokojiť krajinu, rozoštvávať a prispieť k nepohode v Česku. Bývalý prezident povedal, že sám je ďaleko viac frustrovaný než väčšina ľudí. Kritizoval vládnutia Pirátov v Prahe.

"Je to des, ktorý som si pred 30 rokmi nevedel predstaviť, že sa niečoho takého dožijem," uviedol.

Účasť na Letnej však nepovažuje za spôsob, ako frustráciu vyjaviť. Vláda premiéra Andreja Babiša podľa neho tiež robí inú politiku, než ktorú by niekdajší predseda vlády Klaus robil sám.

Na adresu premiéra Babiša Klaus povedal, že nemá dôvod byť jeho stúpencom, pretože súčasný premiér založil politickú kariéru na vymedzovaní sa proti nemu.

"Hodnoťme jeho vládu, ako funguje a nefunguje. Ja vidím rad vecí pozitívnych, veľmi by som chcel vidieť, ako by sa správali iné politické strany," povedal Klaus.

Chválil Babiša, že sa na rokovaní Európskej rady postavil proti "nezmyselnej doktríne" o človekom vyvolanom globálnom otepľovaní. Frustrácia opozície podľa Klausa stojí aj za stredajším chystaným hlasovaním o nedôvere vlády.

"Už dlho sa (lídri opozície) nezviditeľnili, preto vyvolajú hlasovanie o nedôvere a budú mať niekoľko hodín šancu, aby ČT24 vysielala ich múdre alebo menej múdre plieskania do vody," uviedol.

Babišov konflikt záujmov, ktorý opozíciu k hlasovaniu prinútil, je podľa neho šesť rokov známa vec.

Klaus kritizoval vládnu sociálnu demokraciu, predovšetkým ministerku práce Janu Maláčovú (ČSSD). Chová sa podľa neho ako "fanatička", ktorá popiera zásadu, že práca je východiskom a sociálne dávky obyčajnou výnimkou.

Šéfa diplomacie Tomáša Petříčka (ČSSD) označil za hanbu zahraničnej politiky.

Zdroj: konzervativnyweb.sk / idnes.cz / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti