VIDEO: Kiska sa sťažoval, že Fico sa mu pomstí za nevymenovanie do funkcie ústavného sudcu

22.02.2019 | 15:47
  0
Prezident priznal, že jemu aj konateľovi spoločnosti KTAG hrozí trestné stíhanie. Obvineného konateľa aj Kisku bude vo veci stíhania zastupovať Daniel Lipšic.

Trestné stíhanie konateľa spoločnosti KTAG je pomstou predsedu Smeru-SD Roberta Fica za to, že mu prezident SR Andrej Kiska odmietol politický dôchodok na ústavnom súde. Povedal to Kiska na tlačovej konferencii v Bratislave. Podľa jeho slov hrozí trestné stíhanie aj jemu po skončení prezidentského mandátu. Obvineného konateľa aj Kisku bude vo veci stíhania zastupovať Daniel Lipšic. Kiska hovoril na tlačovej konferencii aj o jeho vydieraní a zastrašovaní z Ficovej strany.

V prípade daňových káuz spájaných s prezidentom SR Andrejom Kiskom obvinili konateľa firmy KTAG Eduarda K. Stíhanie sa má týkať neoprávnenej vratky DPH vo výške 146.000 eur, ktorú si KTAG vypýtala od štátu. KTAG platila Kiskovi prezidentskú kampaň a sumu si potom dala do nákladov. Daňový úrad to však neuznal. V minulosti bol na poste konateľa firmy i sám prezident. Kým zastáva svoj úrad, nie je ho možné obviniť.

Správu aktualizujeme …

Zdroj: info.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti