VIDEO: Kiska považuje tvrdenia o daňových podvodoch za Ficovu stratégiu a v kauze pozemkov pod Tatrami viní z chyby katastrálny úrad a notára

03.12.2019 | 13:59
  8
Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska, ktorý je v súčasnosti lídrom opozičnej strany Za ľudí poskytol rozhovor pre TV Pravda.

Andrej Kiska bol ešte pred pár týždňami iniciátorom veľkej opozičnej predvolebnej koalície. Tá však stroskotala a stranícki lídri pri otázke o zodpovednosti ukazujú práve naňho. On si ale zlyhanie nepripúšťa a povolebnú spoluprácu považuje za reálnu.

„Som presvedčený, že po voľbách bude možné spoločne fungovať, a budeme fungovať výborne. To, čo sa udialo, je minulosťou,“ vyhlásil Kiska, ktorý sa podľa vlastných slov nestotožňuje s Matovičovými vyjadreniami a s formou jeho „politického boja“. Na druhej strane však verí, že práve líder hnutia OĽaNO je jedným z tých, ktorí vnímajú potrebu odstránenia Smeru najsilnejšie.

Pred prieskumami má rešpekt

Predseda strany Za ľudí sa zároveň vyjadril aj k politickým prieskumom, ktoré z neho s počtom percent 12,5 jasne robia opozičného lídra. Má pred nimi rešpekt a ťarchu zodpovednosti si plne uvedomuje. Na druhej strane verí, že ktorýkoľvek z opozičných lídrov si uvedomuje dôležitosť, ktorú so sebou dôvera občanov nesie, a tak k nej po februárových voľbách budú aj pristupovať.

„Som presvedčený, že si dokážeme sadnúť za spoločný stôl a vytvoriť stabilnú vládu,“ dodal. Zároveň zopakoval, že nikto z opozičných lídrov by do vlády so Smerom nešiel.

Fico je nešťastný človek

Bývalý prezident sa nevyhol ani otázke súvisiacej s rozbiehajúcou sa politickou kampaňou. Tú si predseda strany Smer Robert Fico tvrdo stavia aj na poukazovaní na Kiskove daňové prešľapy a je zrejmé, že nebude jediný. Kiska to však pokladá len za jeho stratégiu, ktorou sa bráni zakaždým, keď sa cíti ohrozený.

„Predseda strany Smer je veľmi nešťastný človek. Prehral so mnou súboj o prezidentský palác, nestal sa predsedom Ústavného súdu a bol som jedným článkom v procese, ktorý spôsobil, že sa musel vzdať postu predsedu vlády. A jeho chuť pomstiť sa, sa opäť ukazuje,“ vyhlásil šéf Za ľudí, ktorý v konkrétnej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove viní z pochybenia štát.

Chyba podľa neho nastala na strane katastrálneho úradu, respektíve notára, čo spôsobilo, že aj on, rovnako ako Ján Franc boli okradnutí. Zároveň verí, že všetky kauzy súvisiace s pozemkami pod Tatrami sa vyšetria a je pripravený čeliť prichádzajúcej kritike.

„Ľudia ma poznajú a poznajú aj ľudí, s ktorými spolupracujem. Strom poznáš po ovocí a aj človeka by sme mali hodnotiť podľa jeho činov,“ dodal.

Počas diskusnej relácie reagoval Kiska aj na prípadné povolebné rušenie sociálnych balíčkov, ktoré zaviedla vláda Smeru, a aj na Ficov návrh, stiahnuť zlaté rezervy, ktoré má Slovensko uložené v banke vo Veľkej Británii, o ktorom bude rokovať parlament.

Vypočujte si jeho názor, ktorý vyslovil v relácii Ide o pravdu:

 

Články súvisiace s Kiskovými kauzami:

Zdroj: spravy.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti