VIDEO: Kiska nemá morálne právo byť prezidentom, vyhlásil Mečiar

26.08.2018 | 19:29
  0
Bývalý premiér tiež poukázal na to, že mainstreamové médiá s výnimkou Pravdy tvoria verejnú mienku v prospech Kisku a vytvárajú mu pozitívny imidž.

Vladimír Mečiar na konferencii s názvom 25 rokov slovenskej štátnosti v Nitre komentoval aj pôsobenie súčasného prezidenta SR Andreja Kisku. Prítomné publikum v otázkach adresovaných bývalému premiérovi zaujímalo najmä jeho stanovisko ku kauzám súčasného prezidenta SR a vyvodenie trestnej a politickej zodpovednosti za ne.

“Morálne prezident Kiska nemá právo byť prezidentom nielen tu, ale v nijakej spoločnosti. Z hľadiska práva formálne splnil podmienky potrebné pre nástup do funkcie, aj keď porušil zákon pred nástupom, keďže všetky jeho finančné kauzy sa odohrali dovtedy. Kamuflovanie daňových nákladov, to prebieha teraz.

Čo sa týka zbavenia funkcie, ak by to malo byť v zmysle práva, muselo by 90 poslancov NR SR byť za to, aby bolo začaté konanie pre porušovanie ústavy a muselo by byť aj súhlasné vyjadrenie Ústavného súdu,” odpovedal Mečiar.

Mečiar tiež poukázal na to, že mainstreamové médiá s výnimkou Pravdy tvoria verejnú mienku v prospech Kisku a vytvárajú mu pozitívny imidž. “Kritika nejde cez Týždeň, Denník SME, Denník N, vždy ho podržia. Niet sily na občiansky protest proti Kiskovi, ale zároveň sa našla sila na odvolanie jeho oponentov,” komentoval paradoxnú situáciu, majúc na mysli vynútené odstúpenie expremiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka po verejných protestoch a nátlaku zo strany vládneho Mostu-Híd, ktoré vyvolali masmédiá hlavného prúdu.

“Ten človek nemá v politike miesto, ani teraz, ani v budúcnosti. A ak sa len trošku zachová právny charakter štátu, najneskoršie uplynutím mandátu prezidenta, keď mu zanikne imunita, orgány činné v trestnom konaní urobia, čo majú. Je mi to ľúto, ale s najväčšou pravdepodobnosťou Kiska bude prvý prezident, ktorý bude braný na zodpovednosť,” vyjadril svoj názor Vladimír Mečiar.

Zdroj: napalete.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti