VIDEO: Kauza Lučanský v Reportéroch RTVS: Traumatológ hovorí, že zranenie policajného exprezidenta zodpovedá dobre mierenému úderu pri bitke

28.01.2021 | 11:56
  13
Téme tragického úmrtia generála Milana Lučanského sa venovala tento týždeň verejnoprávna RTVS vo svojej relácii Reportéri.

Téme tragického úmrtia generála Milana Lučanského sa venovala tento týždeň verejnoprávna RTVS vo svojej relácii Reportéri. Zaujímavosťou je, že v reportáži dali priestor aj Milanovi Žitnému, ktorého vyjadrenia značne polarizovali spoločnosť.

 

Ešte zaujímavejším výstupom príspevku však bolo vyjadrenie nezávislého lekára, ktorý pre verejnoprávnu RTVS povedal, že zranenia Lučanského boli s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené cudzím zavinením. 

Kompetentní koaliční politici, vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) pritom túto verziu opakovane vylúčili. Rovnako cudzie zavinenie odmietol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka či väzenskí funkcionári.

“Lekárske záznamy sme ukázali nezávislému traumatológovi. Ten nám povedal, že ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka. Podľa neho existuje len malé percento, že by poranenie vzniklo pri páde,” informovala reportérka RTVS.

Pripájame reportáž relácie Reportéri:

Zdroj: parlamentnelisty.sk / rtvs.sk/televizia/archiv

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti