VIDEO: Kaderníci, kozmetičky či manikérky už majú plné zuby korona-opatrení likvidujúcich ich živobytie, svoje prevádzky plánujú čoskoro otvoriť

29.03.2021 | 17:06
  7
Bez ohľadu na to, ako sa opatrenia zmenia, salóny krásy, kaderníctva či nechtové salóny plánujú otvoriť 15. apríla.

Ľudia, ktorí pracujú v oblasti skrášľovacích služieb, ako kaderníci, kozmetičky či manikérky, si povedali, že dlhšie čakať nevydržia. Všetky tieto služby sú zatvorené už od vianočného lockdownu – 19. decembra 2020. Na tlačovej konferencii však predstavitelia asociácie služieb v odvetví skrášľovania povedali, že ďalej to už nevydržia. Otvoriť sa chystajú po Veľkej noci. Ako prvá prišla s informáciou Televízia Markíza.

Viac z vyjadrení podnikateľov v reportáži TV Markíza:

Otvoria tak či onak

Tlačovkou reagovali predstavitelia asociácie na petíciu, ktorá má síce viac ako 10-tisíc podpisov, no vláda na ňu nereagovala. Už vo februári apelovali kozmetičky či kaderníčky na fakt, že prostredie v salóne je sterilnejšie a bezpečnejšie než návštevy klientov doma. Bolo to po tom, čo našli dieru v opatreniach, ktorá to viac-menej umožňovala. Toho času to potvrdil aj vtedajší minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý hovoril, že môžu ísť za zákazníkmi domov.

Avšak práca po domoch povolená nie je, čiže aj tí ľudia, ktorí sa na takéto podomácke skrášľovanie odhodlali, podľa zástupcov asociácie služieb krásy dostali pokuty, informuje Interez. Žiadajú preto, aby sa čo najskôr všetky osobné služby znovu otvorili, samozrejme, za prísnych hygienických podmienok. Kritizujú aj pomalé vyplácanie finančnej pomoci, ktorú by chceli zrýchliť a urobiť dostupnou, a okrem toho chcú, aby ľudia, ktorí musia pre administratívne chyby vracať peniaze, tak urobiť nemuseli.

Vyhlásili však, že bez ohľadu na to, ako sa opatrenia zmenia, salóny krásy, kaderníctva či nechtové salóny plánujú otvoriť 15. apríla.

Zdroj: refresher.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti