VIDEO: K slovanským národom sa správate, ako k ľuďom druhej kategórie. Aj vďaka kolaborantom z našich vlastných radov, vyhlásil Radačovský

09.11.2019 | 19:41
  7
Europoslanec Miroslav Radačovský kritizoval integračnú politiku Európskej únie.


„Pokiaľ si ešte niektorí z Vás pamätajú, v predvolebnej kampani do EP som sa viackrát vyjadril, ba dokonca v individuálnom programe, v podobe malej brožúrky, napísal svoj názor na EÚ ako – takú. 
Tvrdil som, že pokiaľ sa EÚ nezreformuje na spoločenstvo suverénnych nezávislých národných štátov, vždy bude snaha toho-ktorého štátu úniu opustiť. Ďalej som tvrdil, že EÚ nemôže fungovať tak, že o živote Európy a jednotlivých národných štátov bude rozhodovať niekoľko veľkých štátov ako je Francúzsko a Nemecko a my ostatní budeme len poslušnými sluhami.


Vtedy ma viacerí označili za euroskeptika, protieurópsky mysliaceho šloveka a podobne. 
V tom čase som sa „bránil“ tým, že práve naopak, ja som eurorealista a nejde mi o nič iné, len o to, aby slovanské krajiny a vôbec malé štáty ako je moja vlasť, neboli odkázané na svojvôľu mocných západných štátov.

Môj názor a to netvrdím, že som tomu rád, sa preukázal aj reálne v praxi pri prístupových rozhovoroch Severného Macedónska a Albánska pri rozhodovaní o ich vstupe do EÚ. 

Z dôvodu, že som to chápal ako dehonestovanie alebo výraz „nadvlády“ západných „priateľov“, vystúpil som proti takému postupu v Európskom parlamente,“ komentoval na sociálnej sieti svoje vystúpenie europoslanec Radačovský.

Zdroj: Facebook JUDr. Miroslav Radačovský, nezávislý poslanec EP / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti